Kibinai. Trakų kibinų receptas

2020-04-28 Autorius WorldRecipes.lt

Kibinai. Trakų kibinų receptas
Labai skanūs kibinai, pagaminti tarsi Trakuose. Skanumėlis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aukščiausios rūšies kvietiniai miltai: 1 kilogramo
    • Eve margarinas: 450 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • 30% riebumo grietinė: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • aviena: 1 kilogramo (arba kiaulienos sprandinė)
    • svogūnai: 3
    • Eve margarinas: 50 gramų
    • Vegeta: 0,5 pakelio
    • malti juodieji pipirai
    • šaltas virintas vanduo: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kibinų tešlos gaminimas: Į puodą pilkite miltus, dėkite burokine tarka sutarkuotą arba gabaliukais supjaustytą margariną, berkite žiupsnelį druskos.
  2. 2. Viską gerai ištrinkite rankomis. Margarinas privalo pasiskirstyti maždaug tolygiai.
  3. Reklama
  4. 3. Į masę įmuškite tris kiaušinius.
  5. 4. Ketvirtojo kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.
  6. kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo
  7. 5. Kiaušinio baltymą dėkite į masę, o trynį panaudosime vėliau, kibinams aptepti.
  8. 6. Į masę dėkite grietinę ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
  9. 7. Puodą su tešla pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, o per tą laiką paruoškite kibinų įdarą.
  10. 8. Kibinų įdaro gaminimas: Pasirinktą mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite 50 gramų sutarkuoto margarino ir kubeliais supjaustus svogūnus.
  11. 9. Berkite prieskonius, viską užpilkite šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišykite.
  12. 10. Kibinų formavimas: Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš jos formuokite vienodo dydžio rutuliukus.
  13. 11. Juos kočiokite, dėkite šaukštą įdaro ir formuokite kibinus.
  14. 12. Kibinų kraštus gerai užspauskite, kad kepant neišbėgtų riebalai.
  15. 13. Suformuotus kibinus dėkite ant sausos (riebalais neišteptos) kepimo skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų maždaug 2 centimetrų tarpeliai, nes kepdami kibinai šiek tiek plėsis ir gali sukibti!
  16. 14. Likusį kiaušinio trynį išplakite su šlakeliu vandens ir gautu mišiniu aptepkite kibinų paviršių.
  17. 15. Kibinus kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
  18. 16. Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.


Edita

Puikus, ne pirmi metai gaminu, tobuli.
Atsakyti

Greta Balseviciute

Tesla tirpo burnoje!
Atsakyti

Nijolė

Kai atradau šį receptą, tik pagal jį gaminu, patys skaniausi kibinai, tiesiog tobuli. 🤗
Atsakyti
Briedienos kepsnys
(6)
Mėsos konservai
(34)
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
(6)
Troškinta aviena su bulvėmis
(2)
Kengūrienos tataki su ponzu padažu
(1)
Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
(11)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Greitas maltos mėsos šnicelis
(77)