Šventinis Kalėdinis kumpis su traškia garstyčių plutele

2020-12-10 Autorius Santa Maria

Šventinis Kalėdinis kumpis su traškia garstyčių plutele
Norite šventėms patiekti kumpį kiek kitaip? Pagardiname jį skania garstyčių bei džiūvėsėlių plutele. Tada papuošiame gvazdikėliais ir mūsų kumpis atrodys nepakartojamai, o skonis bus nuostabus! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • Dižono (Dijon) garstyčios: 4 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 200 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • gvazdikėliai: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • kumpiai: 1 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kumpį pabarstome pipirais, druska ir jeigu norisi mėgstamais prieskoniais. Aš renkuosi tik druską ir pipirus, nes skonio, po to užtenka nuo skanios plutelės.
  2. 2. Įkaitiname orkaitę iki ~170-180 laipsnių temperatūros ir kepame kumpį, kol pilnai iškepa. Atvėsiname iki tokios temperatūros, kad būtų įmanoma liesti rankomis.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dubenyje sumaišome garstyčias, kiaušinio trynį bei cukrų.
  5. 4. Dabar jau įtriname kumpį pasiruoštu prieskonių mišiniu.
  6. 5. Kumpį užberiame džiūvėsėliais.
  7. 6. Įdedame kumpį į kepimo formą.
  8. 7. Ištirpiname sviestą.
  9. 8. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  10. 9. Kepame kumpį orkaitėje maždaug 15 minučių. Praėjus 7-8 minutėms nuo kepimo pradžios, ant kumpio supilame sviestą ir dar pakepame, kad gražiai apskrustų.
  11. 10. Iškeptą kumpį papuošiame kumpį gvazdikėliais ir patiekiame. Lepinamės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)
Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos
(3)