Grybais įdaryta vištiena - labai tinka Kalėdoms ar kitai šventei!

2019-12-23 Autorius Neringos blogas

Grybais įdaryta vištiena - labai tinka Kalėdoms ar kitai šventei!
Aš su jumis noriu pasidalinti nuostabia įdaryta vištiena su grybais. Jeigu trūksta minčių ką skanaus iškepti Kalėdoms, gimtadieniui arba kitai šventei, bet norisi pamaloninti giminaičius ir svečius, tai drąsiai rinkitės tokį kepsnį.

Grybus galima rinktis pagal savo skonį, norą ar tiesiog šaldytuvo turinį. Aš šį kartą įdarinėjau rudmesėmis, bet labai gardu įdaryti voveraitėmis arba baravykais, taip pat galima rinktis ir pievagrybius, nors šie ir nėra tokie aromatingi.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1 (~600 gramų)
    • grybai: ~120-150 gramų
    • svogūnai: 1 (didesnio)
    • muskato riešutas
    • čiobrelis
    • grybai: 1 valgomojo šaukšto
    • mėgstami prieskoniai vištienai
    • jūros druska
    • šviežiai malti pipirai
    • bechamelio padažas: 3-4 samtelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau ir atskiriame dvi dideles puseles. Puselėje išilgai padarome gilią "kišenę", į kurią po to prikimšime grybų. Vištieną pabarsome druska, pipirais ir jeigu norisi – vištienos prieskoniais. Palikite keliolika minučių pasimarinuoti.
  2. 2. Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, o kiek vėliau sudedame susmulkintus grybus. Apkepiname ir pabaigoje suberiame druską, pipirus, čiobrelius ir įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto.
  3. 3. Aš pati naudojau šaldytus grybus, kurie prieš užšaldymą buvo apvirti, bet jei naudosite šaldytus neapvirtus, juos privaloma nuplikyti karštu vandeniu, kad prarastų kartumą.
  4. 4. Paruoštą įdarą prikemšame į vištienos "kišenę", dantų krapštukais sutvirtiname kraštelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
  5. 5. Paskui apkeptą vištieną dedame į kepimo indą, apšlakstome keptuvėje likusiais riebalais (kepinau ant šlakelio aliejaus) ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  6. 6. Iškeptas vištienos krūtinėles supjaustome gabaliukais ir patiekiame ant bechamelio padažo (aš pati į bechamelį įbėriau nemažai muskato riešuto ir pipirų). Beje, bechamelį dariau šiek tiek tirštesnį nei paprastai. Prie tokio kepsnio galite patiekti česnakinį skrebutį ir šviežių salotų saują. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Grybais įdaryta vištiena - labai tinka Kalėdoms ar kitai šventei!
Grybais įdaryta vištiena - labai tinka Kalėdoms ar kitai šventei!
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
(92)