Ar Jūs kada esate ragavę elnienos arba stirnienos? Jeigu, ne, tai šis patiekalas, bus labai gera proga tai padaryti, o jeigu esate dar kartą paragauti nuostabiame jos pavidale. Jeigu prieš tai kada valgėte žvėrieną ir Jums nelabai patiko jos skonis, kvapas ar pats paruošimo būdas - tai būtinai pamėginkite šį receptą, tikrai nustebsite, kad žvėriena gali būti tokia skani. Žinoma, šiam patiekalui idealiai tinka ir jautiena, nes šio patiekalo esmė - padažas. Pažadu, kad norėsis išlaižyti savo lėkštę, kad tik jo neliktų. :)
Mano supratimu, šis patiekalas drąsiai gali būti priskiriamas prie klasikinių receptų, kurį galima daugybe kulinarų ir restoranų. Patiekalas dar dažnai yra vadinamas Dianos kepsniu. Diana buvo senovės romėnų medžioklės deivė, todėl ne veltui žvėrienos kepsnys yra vadinamas jos vardu.
Kas labiausiai išskiria šį patiekalą iš kitų, tai fantastiškas padažas - idealiai tinkantis prie žvėrienos. Padažo pagrindas - brendis, ir, kitaip nei daugelyje receptų, brendis čia nėra išgarinamas, o yra padegamas. Flambé - šitaip vadinamas alkoholio padegimas kulinarijoje. Tokio proceso metu įvyksta nuostabija chemija, kuri suteikia padažui visiškai savitą skonį. Jei brendį tiesiog garintume, tai išgaruotų alkoholis (prie maždaug 78 °C), kai tuo tarpu padegto alkoholio didžiausia liepsnos temperatūra maždaug 240 °C, o cukrus karamelizuojasi prie ~170 °C. Galima sakyti, kad Jūsų keptuvė pavirs tikra laboratorija. Žinoma, tik gaminame kuo atsargiau. Brendį pilame ne iš butelio, o iš stiklinės, o jį padegame degtuku - jeigu jūsų viryklė elektrinė, o jeigu dujinė, tiesiog šiek tiek pakeliame keptuvę ir ją paverčiame link ugnies, kad garai užsidegtų.
Tad nuostabus, greitas ir nesudėtingas žvėrienos receptas Jums. Idealiai tinka gaminant prie svečių, nes Flambé net restoranuose ne visada galima pamatyti.
Monika
Atsakyti