Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis, kepti orkaitėje

2024-01-31 Autorius Baltoje lėkštėje

Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis, kepti orkaitėje
Gana paprastas patiekalas iš maltos mėsos, ganėtinai greitai pagaminamas ir skonis nuostabus. Taip pat patiekalas sotus ir nedaug kainuojantis. O kartais tokius labai mėgstu, kai nereikia parduotuvėje ieškote kažkokių "įmantrių" ingredientų, tiesiog iš pačių paprasčiausių sukuriamas nuostabus patiekalas. Kartais valgydamas net pasijauti, tarsi močiutė būtų gaminusi - paprastai, bet labai sočiai ir be galo skaniai. Pamėginkite!

Beje, neseniai rodžiau kaip pagaminti dar vienus maltos mėsos kepsnius "Puriena", kurie be galo patiko mūsų šeimai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Krepšeliams:
    • malta mėsa: 500 gramų (naudoju kiaulieną)
    • kiaušiniai: 1
    • kramolas: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 2 arbatinių šaukštelių + krepšelių patepimui
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    • maltos mėsos prieskoniai
    Bulvėms:
    • skustos bulvės: 300 gramų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje maltą mėsą susimaišykite su visais išvardintais produktais bei padalinkite į 6 lygias dalis.
  2. 2. Drėgnomis rankomis suformuokite paplotėlius, šiek tiek padarant sieneles. Dėkite ant kepimo popieriaus bei aptepkite majonezu.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves nuskuskite.
  5. 4. Tuomet bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
  6. 5. Įdėkite prieskonius bei užlaksčius aliejumi išmaišykite viską.
  7. 6. Gautą masę tolygiai padalinkite ant krepšelių.
  8. 7. Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol bulvės įgaus auksinę spalvą. Skanaus!
  9. 8. Patarimas: Jeigu mėgstate sūrį galite jo užberti ant krepšelių bei vėl kepti, kol šis išsilydys.
Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis, kepti orkaitėje
Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis, kepti orkaitėje
Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis, kepti orkaitėje
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
(2)
Pica su faršu
(5)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
(6)