Virti maltinukai "Pūkučiai" iš kiaulienos ir kalakutienos su sūriu

2023-08-21 Autorius WorldRecipes.lt

Virti maltinukai "Pūkučiai" iš kiaulienos ir kalakutienos su sūriu
Itin mėgstu virtas mėsos galkutes. Šį kartą išmėginau tokius kiaulienos-kalakutienos kukulius su česnakiniu sūrio ir kiaušinių įdaru, kurių receptą sužinojau iš savo draugės. Gavosi labai švelnaus skonio maltinukai, tikri "pūkučiai" :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 12-14 vnt. virtų maltinukų - pūkučių.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įdarui kietai išvirkite tris kiaušinius.
  2. 2. Sutarkuokite fermentinį sūrį, virtus kiaušinius ir vieną skiltelę česnako.
  3. Reklama
  4. 3. Įdėkite porą šaukštų majonezo ir viską išmaišykite.
  5. 4. Suformuokite iš įdaro maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
  6. 5. Tada mėsos faršą sumaišykite su likusiu kiaušiniu, susmulkintu vienu svogūnu ir viena skiltele česnako.
  7. 6. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įmaišykite krakmolą ir likusį šaukštą majonezo.
  8. 7. Šlapiomis rankomis darykite tarsi mėsos blynelius, uždėkite įdaro rutuliuką ir suformuokite apvalius kukulius.
  9. 8. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį kartu su likusiu svogūnu, supjaustytu ketvirčiais, česnako skiltele, lauro lapeliu, juodųjų pipirų grūdeliais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
  10. 9. Virkite maždaug 15 minučių.
  11. 10. Padažas: Išlydykite gabaliuką sviesto, įmaišykite šaukštelį miltų, įpilkite stiklinę nukošto sultinio, kuriame virė kukuliai ir sudėkite grietinę.
  12. 11. Garnyrui aš patiekiau bulvių košę ir burokėlių-obuolių salotas su grietine. Skanaus!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)