Maltos kiaulienos kepsniai "Puriena" su morkomis ir sūriu, kepti orkaitėje

2024-01-10 Autorius WorldRecipes.lt

Maltos kiaulienos kepsniai "Puriena" su morkomis ir sūriu, kepti orkaitėje
Neseniai Jums pasakojau apie tortą "Purieną", kurį be galo išgyriau, nes jis tikrai tobulas. O draugė pamačiusi tą įrašą, papasakojo, kad gamina maltos kiaulienos kepsnius su morkomis ir sūriu būtent tokiu pat pavadinimu. Tad tikrai turėjau išmėginti ir vakar vakarienei tai ir padariau. Visai nesunku pagaminti, o skonis labai geras. Didžiąją dalį darbo už mus atlieka orkaitė. Būtinai pamėginkite, jei norite skanios vakarienės iš mėsos! 

Ingredientai

    • maltos kiaulienos: 900 gramų
    • morkų: 2
    • svogūnų: 2
    • česnako: 2 skiltelių
    • fermentinio sūrio: 200 gramų
    • daržovių sultinio: 200 mililitrų
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kalendros
    • kaukazietiškų prieskonių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maltą kiaulieną išmaišykite su prieskoniais, druska ir pipirais.
  2. 2. Tada šlapiomis rankomis formuokite plonus kepsniukus ir dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje ant aliejaus. Kartu įspauskite česnako.
  5. 4. Po to ant kepsnelių dėkite šaukštu troškintų daržovių ir tarkuoto sūrio.
  6. 5. Užpilkite daržovių sultinio sumaišyto su grietine ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol išsilydo ir apskrunda sūris.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!

Dana

Aš leidžiu truputį apkepti mėsos blyneliams ir tik tad deda pakepintus daržovės, dar truputį pakepintus ir baigiantis kelti užbarstau sūrio kada apkeptų ...daugiau skaniau nei viska uždėti antrą žalios kepsniuko masės...
Atsakyti

Eglė

Nuo kada reikia kepti 45minutes kol išsilydo ir apskrunda sūris? 😀
Atsakyti
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Orkaitėje kepta karka - 2 ypač tobuli variantai!
(110)