Sultinga karamelizuota kiaulienos sprandinė kepta keptuvėje su česnakiniu padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Sultinga karamelizuota kiaulienos sprandinė kepta keptuvėje su česnakiniu padažu
Be galo džiaugiuosi atradusi šį karamelizuotos kiaulienos sprandinės kepsnių receptą. Darbo visai nedaug. Daugiausiai laiko užima tik laikas, kol mėsa marinuojasi, o visa kita vyksta labai greitai, nes yra kepama keptuvėje. 

Prie mėsos dar patieksime česnakinį padažą, kuris čia labai tinka. Jeigu norite, dar galite šalia patiekti kalną mėgstamų daržovių ir turėsite labai skanius ir sočius pietus ar vakarienę.

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės kepsniai: 4
    • česnakinė druska
    • rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba baltasis cukrus)
    Česnakiniam padažui:
    • česnakas: 3 skiltelių
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • actas: 4 arbatinių šaukštelių
    • virintas vanduo: 0,5 stiklinės
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sprandinės kepsnius įtrinkite su česnakine druska bei palikite maždaug 1-2 valandoms.
  2. 2. Tuomet į keptuvę įpilkite aliejaus, kad padengtų dugną bei išbarstykite cukrų.
  3. Reklama
  4. 3. Kai tik cukrus pradės tirpti dėkite kepsnius bei kepkite kiekvieną pusę po maždaug 6-7 minutes.
  5. 4. Iškeptus kepsnius dėkite į lėkštę bei apipilkite su česnakiniu padažu. Skanaukite!
  6. sultingas karamelizuotas kiaulienos sprandinės kepsnys keptuvėje
  7. 5. Česnakinis padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.

S.

Kepsniai skanūs, bet cukrus ant kepsnių apdegęs ir tikrai neatrodo taip kaip nuotraukoje
Atsakyti
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)
Tortilijos su plėšyta kiauliena
(5)
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
(1)