Labai gerai pamenu, kad kažkada mano tėvai (ir jų draugai) labai dažnai virdavo arba kepdavo tą šoninę. Bet ji būdavo itin riebi ir tikrai neatrodydavo, kad va čia tai bus skanu iki negalėjimo. Bet šiomis dienomis dabar sveikiau stengiasi maitintis ne tik žmonės, bet ir stengiamasi sveikiau maitinti gyvūnus. Tad surasti kokybišką liesą mažai riebalinio sluoksnio turinčią šoninę visai nebėra taip sunku. Todėl, rekomenduoju išsirinkti šoninę būtinai su šonkauliukais ir kuo mažiau turinčią riebalų.
Aš pati visada perku 2 pailgus šoninės gabalus ir juos iškepu kartu. Vieną iškart suvalgome dar karštą, o kitą pasilieku kitai dienai ir pagaminu kiaulienos šoninės troškinį kinietiškai (apie jį papasakosiu kiek vėliau).
O dabar, kai jau turime vieną arba du šoninės gabalus einame prie gamybos rankovėje.