Keptas paršelis orkaitėje

2021-02-01 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas paršelis orkaitėje
Toks patiekalas tikrai netinka kiekvienai dienai, nes pagaminamas užima daug laiko. Bet keptas paršelis gaunasi stebuklingai gero skonio. Net dabar prisiminus seilės bėga. Tikrai būtinai išmėginkite jį bent kartą. O po to gal kepsite bent kartą per metus. Labai tinka Kalėdoms ar Velykoms. Man asmeniškai tai kažkas nerealaus. :)

Ingredientai

    • paršelis: 1 (4-7 savaičių amžiaus; mano išskrosto svoris buvo ~11-12 kilogramų)
    • druska: prireiks daug
    • česnakas: 2 galvučių
    • svogūnai: 1
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • įvairios mėgstamos žolelės: 3 saujų (rozmarinas, šalavijas, petražolės ir panašiai)
    • juodieji pipirai: 10 grūdelių
    • kvapieji pipirai: 10 grūdelių
    • lauro lapai: 7
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • tirpintas lydytas sviestas: kelių valgomųjų šaukštų
    Glazūrai:
    • Vorčesterio padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 kupino šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoštą paršelį (nusvilintą, nuvalytą, išskrostą ir taip toliau) dar kartą gerai nuplauname, pamerkiame į 8% sūrymą (tai yra, jeigu naudojate 1 litrą vandens - reiks 8 gramų druskos, jeigu reikia 10 litrų vandens - druskos bus 80 gramų) ir laikome jame 24 valandas.
  2. 2. Po to marinatui skirtus ingredientus: česnako skilteles, svogūną, cukrų, žoleles, pipirus, lauro lapus su aliejumi sutriname smulkintuvu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ištraukiame iš sūrymo paršelį, nuplauname, nusausiname, įtriname marinatu, apvyniojame maistine plėvele ir paliekame vėsiai marinuotis 2 paras.
  5. 4. Prieš kepimą marinatą nuplauname, paršiuką, nusausiname, nuplikome karštu vandeniu, šitaip iškepusio paršelio odelė gausis minkšta.
  6. 5. Aptepame lydytu sviestu, dedame į orkaitę ir kepame 130 laipsnių temperatūroje maždaug 8-9 valandas, vis palaistydami išsiskyrusiomis kepimo sultimis, arba, kol maisto termometras, įsmeigtas į storiausią paršelio vietą, rodys maždaug 70 laipsnių.
  7. 6. Bebaigiant kepti, aptepame iš Vorčesterio padažo bei medaus sumaišyta glazūra.
  8. 7. Iškepusį paršelį, prieš patiekdami paliekame šiltai pastovėti maždaug 30 minučių. Lepinamės!
Keptas paršelis orkaitėje
Keptas paršelis orkaitėje
Ėriuko kumpis orkaitėje
(4)
Orkaitėje keptas plovas
(30)
Kiek laiko virti triušieną?
(1)
Kibinai. Trakų kibinų receptas
(29)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)