Kepta jautiena su brokoliais, šparaginėmis pupelėmis ir Teriyaki padažu

2024-02-20 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta jautiena su brokoliais, šparaginėmis pupelėmis ir Teriyaki padažu
Labai gerai pamenu, kad tokios keptos jautienos su brokoliais, šparaginėmis pupelėmis, Teriyaki padažu ir medumi pirmą kartą paragavau pas savo labai gerą draugę. Ir man be galo patiko. Valgiau ir net paprašiau iškart proporcijos, nes skonis buvo nuostabus. Ir atsimenu, kad grįžusi namo papasakojau savo vyrui kaip skaniai pavalgiau, tad ir vyras užsinorėjo tokio patiekalo. Tad jau kitą vakarą pasiprašiau recepto ir gaminau namuose. Gavosi taip pat labai gerai! Tobulas receptas, imkite jį! ;)

Beje, šiame recepte esu parašiusi, kaip galima pasigaminti ir naminį teriyakį padažą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautiena: 500 g
    • „Teriyaki“ padažas: 2 šaukštai
    • medus: 2 šaukštai
    • aliejus: 1 šaukštas
    • brokoliai: 150 g
    • šparaginės pupelės: 150 g
    • sezamas: 1 šaukštas
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mėsą supjaustykime gabalėliais, sumaišykime su padažu, medumi ir aliejumi, maždaug 5 minutes pamarinuokime.
  2. 2. Tuomet įkaitinkime keptuvę aukštais kraštais, sudėkime į ją mėsą su marinatu. Pamaišydami maždaug 3-5 minutes pakepkime.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkime mėsą į pakaitintą indą, uždenkime folija, kad neatvėstų.
  5. 4. Galiausiai į tą pačią keptuvę sudėkime brokolius, šparagines pupeles. Įpilkime truputį vandens ir maždaug 3 minutes patroškinkime.
  6. 5. Tada sudėkime mėsą, užpilkime marinatą ir apie 1 minutę patroškinkime.
  7. 6. Apibarstykime sezamo sėklomis ir patiekite.
  8. 7. Patiekalas puikiai tinka su virtomis bulvėmis. Labai skanu ir gardu jautienos mėgėjams!
  9. 8. Patarimas: Jeigu norisi patiekiant galima pabarstyti sezamo sėklomis.
Steiko kepimas keptuvėje su keptomis daržovėmis
(1)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)