Steiko kepimas keptuvėje su keptomis daržovėmis

2023-09-17 Autorius Gamina Vanagai

Steiko kepimas keptuvėje su keptomis daržovėmis
Aš tikrai labai mėgstu brandintos jautienos steikus ir esu jų prigaminusi daug variantų. Ir tai žinodami mano draugai dabar nuolat klausia koks steiko kepimas yra pats geriausias. Tai aš visada išskirsiu du variantus, vienas jų - jautienos steikas keptas kamado kepsninėje, o apie antrąjį papasakosiu šiandien. Šį kartą jį kepsime keptuvėje ir patieksime su dviem skirtingais garnyrais. Patikėkite mėsytė bus fantastiška. Valgys ir girs kiekvienas, tad drąsiai imkite šį receptą, naudokite ir išsisaugokite ateičiai. Pradedam gamybą! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brandintos jautienos steikai: 2 x 250 gramų
    • šalto spaudimo alyvų aliejus
    • sviestas: gabaliuko
    • česnakas: kelių skiltelių
    • grūsti juodieji pipirai
    • rozmarinas
    • druska
    Pirmam garnyrui:
    • morkos
    • svogūnai
    • moliūgas
    • paprikos milteliai
    • aliejus
    • druska
    Antram garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasigaminkite pirmąjį garnyrą - susmulkinkite daržoves, šlakelyje alyvų aliejaus apkepinkite svogūną, morką, kiek vėliau dėkite moliūgą, barstykite paprika ir druska.
  2. 2. Tada keptuvėje labai gerai įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite steikus iš abiejų pusių po 3 minutes (iš viso 6 minutes) abi puses, kartu įmeskite česnakus, ant viršaus barstykite juodųjų pipirų ir rozmarino.
  3. Reklama
  4. 3. Baigus kepti, mėsą išimkite iš keptuvės ir uždėkite gabaliuką sviesto, kuris ištirpsta kol mėsa ilsisi (jokiu būdu nepjaustykite iš karto, palikite maždaug 10 minučių atvėsti, suvynioję į foliją).
  5. 4. Per tą laiką, kol mėsa ilsisi, kitoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite perpus perpjautą pomidorą, užtepkite pesto padažo (aš šį kartą naudojau pirktinį, bet galite naudoti ir naminį) ir užtarkuokite parmigiano sūrio.
  6. 5. Galiausiai viską dėkite į lėkštes, mėsą pabarstykite druska ir pjaustykite prieš patiekdami. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.
Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)
Orkaitėje kepta jautiena su avinžirniais
(2)
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
(6)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)
Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
(2)