Tortilijos su jautiena - jas įvertinčiau 12 iš 10!

2019-09-21 Autorius Samčio užrašai

Tortilijos su jautiena - jas įvertinčiau 12 iš 10!
Norėčiau prisipažinti, kad ganėtinai ilgą laiką vengiau gaminti jautieną namuose, nes vis nepavyko su ja "susidraugauti". Kiek ją valgydavau namie ar kitur visad būdavo perkepta ir nelabai skani, tai kažkaip stengiausi jos privengti ir savo virtuvėje. Bet kažkurią dieną įvyko lūžis ir pradėjau domėtis kaip gardžiai paruošti jautieną. Dabar galiu teigti, kad kas kartą mano šeima mėgaujasi sultinga bei gerai paruošta mėsa.

Šįkart gaminau su "Feel the beef" 30 d brandinta jautienos nugarinė. Šios mėsos nereikia nei marinuoti, nei užgožti prieskonių gausa. Mėsa yra minkštesnė, sultingesnė bei švelnesnė nei kitos. Taip pat šiai mėsai yra būdinga UNAMI (penktasis skonis), kuris primena šiek tiek Parmos sūrį.

Taigi trumpai tariant, šiems suktinukams nenaudojau jokių prieskonių, tik pipirus šviežiai maltus.. bet apei viską iš eilės... 

O apie patį patiekalą, vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad tortilijos pavyko 12 balų iš 10!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 30 d. brandinta "Feel the beef" jautienos nugarinė: 256 gramų
    • tortilijos blynai: 5
    • žali žirneliai: 200 gramų (naudoju šaldytus)
    • gražgarsčių lapeliai: 1 saujos
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • vyšniniai pomidorai: kelių
    • svogūnai: ketvirtadalio
    • šviežiai malti pipirai: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio
    • pienas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite jautienos nugarinę.
  2. 2. Kepkite po 4 minutes iš abiejų pusių. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet žirnelius išvirkite (verdame maždaug 5 minutes), perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite į trintuvą.
  5. 4. Įpilkite šlakelį pieno ir sutrinkite vientisą masę. Masė turi gautis tarsi grietinės tirštumo.
  6. 5. Tada ant tortilijos blynų tepkite ploną sluoksnį žirnelių piurė, dėkite susmulkintas daržoves ir salotų lapelius.
  7. 6. Jautieną supjaustykite nedideliais griežinėliais ir uždėkite ant viršaus.
  8. 7. Susukite suktinukus, patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau tortilijų receptų rasite: Tortilijų receptai.
Jautienos ir kokosų karis
(1)
Lėtai kepta jaučio uodega
(1)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)