Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena

2020-05-31 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena
Tokia Pastitsio yra nuostabi ir kvapni Graikijos klasika, dar kartais tiesiog vadinama Graikijos lazanija.

Vos keletas paprastų veiksmų ir lepinsimės skaniu makaronų, sodraus mėsos padažo ir kreminiu "Bašamelio" sluoksniu, o paragavus norėsis dar ir dar.

Nors atrodo, kad ingredientų daugoka, bet jie visi paprasti, pas dauguma randami virtuvėje. O pati lazanija pasigamina ganėtinai greitai, lyginant su tradicine.

Ingredientai

    • nevirti makaronai: 250 gramų
    • grybai: 250 gramų (supjaustyti griežinėliais)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • saldžioios paprikos: 0,5
    • jautienos faršas: 500 gramų
    • pomidorų padažas: 400 mililitrų
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto
    • šviežios petražolės: pundelio
    • cinamonas: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • vanduo: 100 mililitrų
    "Bašamelio" padažui:
    • sviestas: 150 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • pienas: 400 mililitrų
    • kietasis sūris: 200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite grybus.
  5. 4. Sudėkite susmulkintus svogūnus, česnaką bei papriką. Kepinkite maždaug 3-4 minutes, kol daržovės suminkštėja.
  6. 5. Tada sudėkite jautienos faršą ir maišydami pakepinkite, kol mėsa apskrunda.
  7. 6. Sudėkite likusius ingredientus (pomidorų padažą, pomidorų pastą, cinamoną, petražoles, druską, pipirus) ir supilkite vandenį.
  8. 7. Išmaišykite ir troškinkite maždaug 10-15 minučių.
  9. 8. Padažas: Švarioje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  10. tirpinamas sviestas keptuvėje
  11. 9. Suberkite miltus ir maišykite, kad nesušoktų į gumuliukus.
  12. 10. Supilkite pieną ir vis maišykite, kol padažas pradeda tirštėti.
  13. 11. Suberkite tarkuotą sūrį ir nukelkite nuo viryklės. Išmaišykite.
  14. 12. Tada į mažą puodelį įpilkite karšto padažo ir įdėkite kiaušinio trynį, greitai išmaišykite.
  15. 13. Supilkite gautą masę atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite.
  16. 14. Po to į kepimo indą dėkite makaronus, pilkite dalį padažo, dėkite mėsos sluoksnį, uždėkite likusį padažą.
  17. 15. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.
  18. 16. Iškepę palaikykite maždaug 15 minučių ir tuomet supjaustykite. Lepinkitės!
  19. 17. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos receptai.
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)
Klasikinė lazanija su jautiena ir bešamelio padažu
(7)