Sodrus ir pikantiškas airiškas jautienos nugarinės troškinys su tamsiu alumi

2023-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Sodrus ir pikantiškas airiškas jautienos nugarinės troškinys su tamsiu alumi
Toks jautienos nugarinės troškinys sodraus ir labai pikantiško skonio, kurio skonį dar dabar atsimenu. Mėsa gavosi itin minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo.

Ingredientai

    • jautienos nugarinė: 1,5 kilogramo
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • malti pipirai: 0,5 šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 šaukštelio
    • džiovintas rozmarinas: 0,5 šaukštelio
    • miltai: 5-6 šaukštų
    • svogūnai: 1
    • aitrieji pipirai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • bulvės: 5 (didelės)
    • morkos: 2
    • pomidorų padažas: 6 šaukštų
    • tamsus alus "Guinness": 440 mililitrų
    • lauro lapai: 1
    • Vorčesterio padažas: 1 šaukšto
    • jautienos sultinys: ~1 litro
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską ir pipirus sumaišykite su miltais.
  2. 2. Tuomet į miltų mišinį sudėkite vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišykite, kad mėsa pasidengtu miltais.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepinkite jautieną. Dedame po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.
  5. 4. Išimkite mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudėkite susmulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais supjaustytas morkas, aitrųjį pipirą, kubeliais supjaustytas bulves ir apkepinkite.
  6. 5. Po to daržoves sudėkite į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudėkite apkepintą jautieną, dėkite pomidorų padažą, vorčesterio padažą, pilkite alų, jautienos sultinį, dekite lauro lapą ir uždengusios troškinkite maždaug 40 minučių, kol daržovės suminkštės.
  7. 6. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Jeigu troškinant trūksta skysčio - įpilkite šiek tiek vandens.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

Miglė

Sodraus, išraiškingo skonio. Labai patiko. 😊
Atsakyti
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)