Vegetariškas raudonųjų lęšių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais

2022-02-20 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariškas raudonųjų lęšių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais
Tikriausiai daugelis iš Jūsų jau puikiai žinote, kad lęšiai yra tobulas augalinis baltymų šaltinis. O dėl savyje turimų skaidulinių medžiagų gausos, jie yra itin lengvai suvirškinami. Lęšiai taip pat savyje turi savo daug geležies. Be visų lęšių privalumų, dar didžiulis privalumas yra tas, kad iš jų galima paruošti nuostabų vegetarišką troškinį su kokosų pienu, pomidorais ir špinatais. Nors mes su vyru labai mėgstame įvairiausius troškinius su mėsa, bet šį kartą turiu pripažinti, kad valgydami jos nei kiek nepasigedome. Tad, jeigu Jūs ir nesate vegetaras, rekomenduoju pamėginti šį patiekalą, manau labai maloniai nustebsite. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • konservuoti pomidorai: 400 gramų (tinka ir švieži, tik nulupame odeles)
    • raudonieji lęšiai: 200 gramų
    • kokosų pienas: 200 mililitrų
    • vanduo: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • špinatai: ~70 gramų
    • svogūnai: 1
    • imbieras: ~3 centimetrų gabaliuko
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • malta ciberžolė: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: žiupsnelio
    • aitriosios paprikos milteliai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną susmulkiname.
  2. 2. Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuojame.
  3. Reklama
  4. 3. Tada storadugniame puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. 4. Sudedame česnaką, imbierą ir susmulkintą svogūną. Kepame ant nedidelės kaitros, vis pamaišydami, kol svogūnai tampa skaidrūs.
  6. 5. Tuomet suberiame prieskonius ir pakepiname maždaug 60 sekundžių.
  7. 6. Pilame kokosų pieną, konservuotus pomidorus ir vandenį, taip pat suberiame raudonuosius lęšius.
  8. 7. Išmaišome, uždengiame ir troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 20-25 minutes arba kol suminkštėja lęšiai. Kartas nuo karto pamaišome, kad nepridegtų.
  9. 8. Paskui įmaišome špinatus ir patroškiname dar kelias minutes, kol špinatai susileidžia.
  10. 9. Patiekiame su mėgstamais virtais ryžiais arba avokado skiltelėmis (kaip šį kartą padariau aš). Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau lęšių troškinių receptų rasite: Lęšių troškiniai.
Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai
(8)
Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)