Neseniai dalinausi kaip pasigaminti bucatini makaronus su šaltai rūkyta šonine, o šiandien nusprendžiau pasidalinti dar vienu receptu. Neneigsiu, bet šį receptą suradau tiesiog ant makaronų dėžutės. Itin elementarus, lengvas, vegetariškas - toks kaip aš sakau, mano stiliaus patiekalas. Tikrai labai patiko galutinis rezultatas, tad pasidalinu receptu ir su Jumis visais.
Ingredientai
Bucatini makaronų: 80 gramų
baklažanų: 0,5
vyšninių pomidorų: 6
česnako: 2 skiltelių
svogūnų: 1
rikotos: 2 valgomųjų šaukštų
druskos
juodųjų pipirų
bazilikų
alyvuogių aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite riekelėmis, apibarstykite druska ir palikite maždaug 10 minučių.
2. Po to nusausinkite ir supjaustykite į 4 dalis, dėkite ant folija išklotos skardos.
Reklama
3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šviežiai maltais pipirais ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
4. Makaronus išvirkite, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, pasūdytame vandenyje.
5. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite ant aliejaus.
6. Tuomet dėkite susmulkintas česnako skilteles ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Sudėkite išvirtus makaronus ir baklažanus, pagardinkite bazilikais.
7. Prieš patiekdami patrupinkite ant viršaus rikotos sūrio. Skanaukite!