Bucatini makaronai su pomidorais, baklažanais ir rikota

2024-01-12 Autorius WorldRecipes.lt

Bucatini makaronai su pomidorais, baklažanais ir rikota
Neseniai dalinausi kaip pasigaminti bucatini makaronus su šaltai rūkyta šonine, o šiandien nusprendžiau pasidalinti dar vienu receptu. Neneigsiu, bet šį receptą suradau tiesiog ant makaronų dėžutės. Itin elementarus, lengvas, vegetariškas - toks kaip aš sakau, mano stiliaus patiekalas. Tikrai labai patiko galutinis rezultatas, tad pasidalinu receptu ir su Jumis visais. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • Bucatini makaronų: 80 gramų
    • baklažanų: 0,5
    • vyšninių pomidorų: 6
    • česnako: 2 skiltelių
    • svogūnų: 1
    • rikotos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • bazilikų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite riekelėmis, apibarstykite druska ir palikite maždaug 10 minučių.
  2. 2. Po to nusausinkite ir supjaustykite į 4 dalis, dėkite ant folija išklotos skardos.
  3. Reklama
  4. 3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šviežiai maltais pipirais ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  5. 4. Makaronus išvirkite, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, pasūdytame vandenyje.
  6. 5. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite ant aliejaus.
  7. 6. Tuomet dėkite susmulkintas česnako skilteles ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Sudėkite išvirtus makaronus ir baklažanus, pagardinkite bazilikais.
  8. 7. Prieš patiekdami patrupinkite ant viršaus rikotos sūrio. Skanaukite!
3 skirtingi sotūs makaronų apkepai
(2)