Veršienos arba jautienos šašlykas - vyno, svogūnų ir balzamiko marinatas

2021-03-21 Autorius Oditėlės blogas

Veršienos arba jautienos šašlykas - vyno, svogūnų ir balzamiko marinatas
Daugelis žmonių turi savo firminius ir labai pamėgtus šašlykų receptus, kuriais gali nustebinti visus. Bet aš pati esu nuolat linkusi ieškoti vis naujų ir naujų receptų ir atrasti naujų. Šis marinatas itin skanus ir vertas Jūsų dėmesio. Mūsų šeimai labai patiko. Išmėginome su jautiena ir su veršiena. Abu variantai puikūs ir gavosi labai geri. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautiena arba veršiena: 500 gramų
    Šašlykų marinatui:
    • raudonas vynas: 1 stiklinės (sausas arba pusiau sausas)
    • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai supjaustome)
    • balzamiko actas: 45 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grūsti čili pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 5 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautieną arba veršieną supjaustome maždaug 2,5 centimetrų dydžio gabaliukais.
  2. pjaustomas šašlykas
  3. 2. Tada dubenyje sumaišome marinatui nurodytus ingredientus ir sudedame mėsos gabaliukus.
  4. Reklama
  5. 3. Marinuojame šašlykus šaldytuve bent keletą valandų.
  6. 4. Po to sumauname šašlykus ant iešmų ir iškepame vis vartydami.
  7. kepamas veršienos - jautienos šašlykas
  8. 5. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  9. 6. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Marinuoti jautienos šašlykai
(5)
Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
(2)
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)