Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis

2023-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis
Tikrai labai mėgstu troškintą jautieną su slyvomis, bet jau senokai nebuvau jos gaminusi. Ir visai be reikalo, patiekalas nesunkiai pagaminamas ir labai gerai pavykstantis. Buvo labai greit suvalgytas, o vyras pareiškė, kad ir kitos dienos vakarienei nori to pačio. Tikrai mėgstu tokias pagyras, nes ne visada tai pavyksta išgirsti (nors įprastai mano maistą labai giria). Tad priimsiu tai kaip komplimentą ir kaip ženklą, kad receptu reikia būtinai pasidalinti ir su Jumis. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos mentės su kaulu: 700 gramų
    • džiovintų slyvų: 150 gramų
    • svogūnų: 1
    • pomidorų padažo: 2,5 valgomojo šaukšto
    • aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • prieskoninių žolelių (gelsvės, petražolių, lauro lapų, čiobrelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautieną pasmulkinkite į kelis mažesnius gabalus, dėkite į didelį puodą, pripilkite pilną vandens ir užvirkite.
  2. 2. Kai jau užvirs, nugraibykite putas, sudėkite prieskonines žoles, druskos ir pipirų grūdelių.
  3. Reklama
  4. 3. Virkite ant labai mažos kaitros maždaug 45-50 minučių.
  5. 4. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepkite susmulkintus svogūnus.
  6. 5. Virtą jautieną supjaustykite plonais gabaliukais, sudėkite į troškintuvą, užpilkite trupučiu vandens ir šiek tiek likusio sultinio.
  7. 6. Įdėkite pomidorų padažo, druskos, pipirų, suberkite slyvas ir dar patroškinkite maždaug 10-15 minučių.
  8. 7. Labai skanu patiekti su bulvių koše, bet galima ir be jos. Skanaukite!
Klasikinė lazanija su jautiena ir bešamelio padažu
(7)
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)
Marinuoti jautienos šašlykai
(5)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)
Ale jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu
(4)