Nusipirkau brandintos jautienos nugarinės, visiškai nežinodama dar ką iš jos norėsiu pagaminti... Bet mėsą pasirodė itin minkšta, labai lengvai pjaustėsi (tarsi paukštiena), todėl valandėlę pamarinavau ją su ispanišku marinatu (bent taip jį radau pavadintą vienoje receptų knygoje) ir iškepiau viską kepsninėje. Gavosi itin sultingi ir minkšti kepsniukai! Beje, nurodytas marinatas tinka bet kokios jaučio dalies mėsai, esu tikra, kad labai skaniai gautųsi ir su jautienos išpjova. Tad pamėginkite!
Ingredientai
jautienos: 500 gramų
česnako: 4 skiltelių
garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
vyno acto: ketvirtadalio stiklinės
alyvuogių aliejaus: ketvirtadalio stiklinės
aitriosios paprikos miltelių: 2 valgomųjų šaukštų
druskos
juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jautieną supjaustykite labai plonais kepsneliais.
2. Tada marinato ingredientus suplakite šluotele ir panardinkite jame mėsos gabaliukus.
3. Marinuokite maždaug pusvalandį kambario temperatūroje arba valandą šaldytuve - ilgiau negalima, nes acte mėsa greitai perdžius.
4. Kepkite ant labai karštų grotelių po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
5. Pailsinkite mėsą prieš patiekdami (suvyniokite į foliją) maždaug 5 minutes.