Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže yra gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltuoju metų laiku. Švelniai troškinta jautiena tampa minkšta ir sultinga, o kartu su kremine grietinėlės padažo tekstūra ji sukuria nuostabų skonį, kuris patiks kiekvienam.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Grietinėlė: Galite rinktis liesesnę grietinėlę ar augalinę alternatyvą, pvz., kokosų arba sojų grietinėlę.
- Ghee sviestas: Ghee sviestą galite keisti į įprastą sviestą arba alyvuogių aliejų, kad patiekalas būtų lengvesnis.
- Svogūnai: Norint papildomo skonio, svogūnus galima pakeisti šviežiais česnakais arba pridėti kelias morkas.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norint pasiekti geriausią jautienos minkštumą, virkite jautieną ilgiau, tačiau stenkitės neprisvilti ir retkarčiais patikrinkite vandens kiekį puode.
- Padažą troškinkite žemoje temperatūroje, kad grietinėlė nesutrauktų, ir įpilkite druskos tik pačioje pabaigoje, kad išsaugotumėte jautienos sultingumą.
Kalorijos
- Kalorijos iš viso: apie 1200 kcal
- Kalorijos vienai porcijai: apie 300 kcal