Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže

2024-11-06 Autorius sveikai_su_agne

Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže
Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže yra gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltuoju metų laiku. Švelniai troškinta jautiena tampa minkšta ir sultinga, o kartu su kremine grietinėlės padažo tekstūra ji sukuria nuostabų skonį, kuris patiks kiekvienam. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinėlė: Galite rinktis liesesnę grietinėlę ar augalinę alternatyvą, pvz., kokosų arba sojų grietinėlę.
  • Ghee sviestas: Ghee sviestą galite keisti į įprastą sviestą arba alyvuogių aliejų, kad patiekalas būtų lengvesnis.
  • Svogūnai: Norint papildomo skonio, svogūnus galima pakeisti šviežiais česnakais arba pridėti kelias morkas.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint pasiekti geriausią jautienos minkštumą, virkite jautieną ilgiau, tačiau stenkitės neprisvilti ir retkarčiais patikrinkite vandens kiekį puode.
  • Padažą troškinkite žemoje temperatūroje, kad grietinėlė nesutrauktų, ir įpilkite druskos tik pačioje pabaigoje, kad išsaugotumėte jautienos sultingumą.

Kalorijos

  • Kalorijos iš viso: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Jautienos kumpis: apie 300 g
    • Grietinėlė: apie 120 ml
    • Ghee sviestas: 1 šaukštas
    • Svogūnai: 2 didesni
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos kumpį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. 2. Puodą pripildykite vandeniu, pagardinkite druska ir įdėkite jautieną.
  3. 3. Virkite ant vidutinės ugnies 2-3 valandas, kol mėsa taps itin minkšta. Troškinimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio.
  4. 4. Padažui svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  5. 5. Įkaitinkite keptuvę su ghee sviestu ir pakepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps minkšti ir auksinės spalvos.
  6. 6. Kai svogūnai suminkštės, įpilkite šiek tiek jautienos sultinio ir grietinėlės.
  7. 7. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Švelniai maišydami, leiskite padažui sutirštėti ir įsigerti aromato.
  8. 8. Į keptuvę su padažu sudėkite troškintus jautienos gabalėlius ir dar šiek tiek patroškinkite ant mažos ugnies, kad mėsa sugertų padažo skonį.
  9. 9. Patiekite karštą su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše arba šviežiomis daržovėmis. Skanaus! 😊
  10. 10. Santrauka: Ilgai troškintas jautienos kumpis grietinėlės padaže – sotus ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis šaltesniems vakarams. Minkšta jautiena, gardintas grietinėlės padažas ir papildomi pagardai sukuria subalansuotą skonį ir tekstūrą.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
Velingtono kepsnys
(3)
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)