Maltos jautienos ir lęšių troškinys

2023-10-31 Autorius WorldRecipes.lt

Maltos jautienos ir lęšių troškinys
Šiandien noriu pasidalinti mūsų šeimai labai patikusiu maltos jautienos troškiniu su lęšiais, baklažanais ir sojos padažu. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o visi ingredientai labai gerai "susidraugavo" tarpusavyje ir sukūrė fantastišką skonį. Tad tikrai labai rekomenduoju imti šį receptą ir jį išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    • lęšių: 1 stiklinės
    • maltos jautienos: 600 gramų
    • baklažanų: 1
    • svogūnų: 1
    • česnako: 4 skiltelių
    • alyvuogių aliejaus
    • sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • raudonėlio
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • petražolių
    • svogūnų laiškų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepkite susmulkintus svogūnus ir maltą mėsą. Pagardinkite druska, pipirais, paprikomis ir raudonėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Kai gražiai apskrunda, sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanus ir susmulkintas česnako skilteles, taip pat supilkite sojos padažą.
  5. 4. Troškinkite, kol daržovės suminkštės, tuomet sudėkite lęšius.
  6. 5. Prieš patiekdami apibarstykite kapotomis žolelėmis. Skanaukite!
Vištienos-kalakutienos kotletai su sultinio padažu
(3)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
(2)
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)