Troškintos jautienos kepenys su grietine ir pomidorų padažu

2021-07-15 Autorius Andželikos virtuvėlė

Troškintos jautienos kepenys su grietine ir pomidorų padažu
Itin paprastai pagaminamos ir labai skanios troškintos jautienos kepenys su grietine ir pomidorų. Turiu pripažinti, kad kai pirmą kartą pamačiau šį receptą vienoje knygoje, man akis už jo neužkliuvo. Tačiau vieną dieną mano dukra pasiėmė tą pačią knygą ir paprašė paruošti būtent šį receptą. Nuo to laiko jis buvo pažymėtas, kaip labai pasiteisinęs kepenėlių receptas ir buvo gaminamas jau daug kartų. Tad dabar noriu pasidalinti ir su Jumis šiuo labai geru receptu. Tikiuosi, kad patiks ir Jums!

Aš šį kartą pasirinkau patiekti su virtais grikiais ir raugintais kopūstais, bet Jūs drąsiai galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos kepenys: 600 gramų
    • grietinė: 300 gramų
    • svogūnai: 2
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas
    • druska
    • pipirai
    • žalumynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
  2. 2. Kai jau svogūnas šiek tiek suminkštėja, įberiame miltus, greitai išmaišome su svogūnais.
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišius, įdedame grietinę, pomidorų padažą, pagal savo skonį įberiame druskos bei pipirų.
  5. 4. Tam, kad padažas nebūtų itin tirštas, įpilame šlakelį pieno arba sultinio. Maišydami kaitiname tol, kol užvirs.
  6. 5. Jautienos kepenėles nuplauname ir nusausiname. Nuo kepenėlių nulupame plėvelę, išpjauname tas dalis, kurios nereikalingos.
  7. 6. Jautienos kepenėles supjaustome nedideliais gabaliukais arba šiaudeliais ir apkepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, papildomai druskos jau nebereikia. Kepame iš abiejų pusių maždaug 5-7 minutes. Kai kepenėlės iškepa, sudedame jas į padažą.
  8. 7. Susmulkiname mėgstamus žalumynus ir suberiame juos į padažą. Viską dar patroškiname maždaug 5-7 minutes ant nedidelės ugnies.
  9. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kepenėlių rasite: Kepenėlės.
Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje
(1)
Pasta su malta jautiena
(2)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)