Rostbifas (angliškai - Roast Beef) - puikus jautienos kepsnys iškeptas orkaitėje, dažnas britų sekmadieninis valgis, pagaminamas iš nebrangios pasturgalio dalies mėsos. Rostbifas labai tinka šventiniam stalui: Velykų vėlyviems pusryčiams, pavyzdžiui, o sumuštiniuose, pertepus duoną majonezu ir krienais - jis tiesiog nepakartojamas. Jeigu atsibodo kiaulienos kumpiai ir dešros, tikrai rekomenduoju pabandyti "Rostbifo" receptą - jis gali tapti jūsų kasdieniniu mėgstamu valgiu, "Rostbifo" sumuštiniais negėda ir šventinį stalą papuošti. Labai tinka prie gilaus skonio raudono vyno.
Kai kurie Rostbifo kepsnio gerbėjai šį patiekalą pripažįsta tik rausvą ir sultingą, o kiti - tik pilnai iškepusį. Aš esu tarp jų - ne visai ružavos, bet ir ne visai rudos mėsos gerbėja. Kad galėtumėte tiksliai nustatyti mėsos būklę, jums reikės kulinarinio termometro. Įsmeigus termometro galą iki pat mėsos storiausios dalies vidurio, ružavo paruošimo mėsoje jis rodys 63 laipsnius temperatūros, o pilnai iškepusioje mėsoje 71 laipsnį temperatūros. Jokiais būdais mėsos neperkepkite, nes tada kepsnys taps sausas ir sprangus.
Paruošimui reikia turėti plastikinį maišelį - marinavimui bei kepimui orkaitėje tinkančią blėkutę su grotelėmis. Mano gaminama mėsa svėrė 1 kilogramą, užteko 8-10 porcijų.