Kiniška jautiena su brokoliais bei sojos padažu

2021-02-10 Autorius WorldRecipes.lt

Kiniška jautiena su brokoliais bei sojos padažu
Šalyse, kur labai populiarus reiškinys kinų maistas išsinešimui, tai jautiena su brokoliais yra viena iš populiariausių pasirinkimų. Tai tikrai autentiškas receptas, nerealiai gardus ir patiks visiems mėsos bei Azijos skonių mėgėjams. 

Labai didelis šio patiekalo privalumas, kad jam nereikia įvairių nestandartinių produktų bei padažų.

Norint, kad šis patiekalas būtų be gliuteno, pasirinkite sojos padažą be gliuteno.

Ingredientai

    • jautiena: 500 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • brokoliai: 1 (nedidelio)
    Patiekimui:
    • sezamo sėklos
    • virti ryžiai (jeigu norisi)
    Padažui:
    • sojos padažas: 0,5 stiklinės
    • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės
    • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • jautienos sultinys: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su druska, pipirais bei krakmolu.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite jautieną, iškepkite bei atidėkite.
  3. 3. Tuomet į keptuvę pilkite dar aliejaus, dėkite susmulkintą česnaką bei brokolį, apkepkite kelias minutes.
  4. 4. Sumaišykite visus nurodytus padažo ingredientus.
  5. 5. Jautieną berkite atgal į keptuvę ir supilkite sumaišytą padažą.
  6. 6. Pakaitinkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  7. 7. Patiekite pabarstę sezamais ir su virtais ryžiais. Skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Sveikas jautienos troškinys su daržovėmis pagal Beatą
(1)
Velingtono kepsnys
(3)