Tiems kas dar iki šios dienos nežino kas yra ramenas, tai pabandysiu paaiškinti. Tai toks nuostabus patiekalas, kurio pačios svarbiausios sudedamosios dalys yra kokybiškas
sultinys ir makaronai. Kiek skaičiau internete, visiškai tiksli ramen kilmė iki šiol nėra žinoma, bet yra galvojama, kad šis patiekalas yra kilęs iš Japonijos, nors ir pavadinimas, ir makaronai, yra kilę iš Kinijos.
Pagrindinis bei bene svarbiausias čia yra sultinys. Bet kaip žinote, kokybišką sultinį reikia virti bene pusę dienos, o ir reikia kokybiškos (tikros) mėsos. Jeigu tik turite galimybę gauti mėsos iš kaimo, net negalvodami, išsivirkite sultinį patys, prižadu - neatsistebėsite geru skoniu! O kadangi aš šiandien neatradau geros, sultiniui tinkamos mėsos - tenka šiek tiek apgaudinėti save ir valgytojus (laba diena, sultinio kubeliai! Nors pirkdama sultinio kubelius aš visada pasirenku pačią sveikiausią įmanomą jų versiją).
Tikram ramenui gaminti yra naudojami kvietinių miltų makaronai, kitaip, yra teigiama, bus jau nebe tikras ramenas. Todėl ir panaudojau tikrus, iš kinietiškų pakuočių, išmesdama prieskonių ir aliejaus pakelius, kad bent šiek tiek tų nereikalingų žmogaus organizmui ingredientų sumažinti! Nors gavosi ir itin skaniai, kitą kartą pabandysiu naudoti ryžių makaronus (kaip jau minėjau, ramen makaronuose yra labai daug žmogui visai nereikalingų sudedamųjų dalių).
Taip pat, reiktų pastebėti, kad į rameną įprastai yra dedamas marinuotas kiaušinis, dažniausiai skystai virtas. Aš šį kartą dėjau kietai virtą ir nemarinuotą - trumpai paplaukioti sultinyje jam pilnai užtenka. Pamėginkite ir Jūs pagaminti mano nuostabią ir labai man patikusią rameno versiją!