Ypatingai skanios įdarytos paprikos su jautienos faršu ir rudaisiais ryžiais

2022-02-10 Autorius Skanauk su Aušra

Ypatingai skanios įdarytos paprikos su jautienos faršu ir rudaisiais ryžiais
Įdarytos paprikos su faršu, sūriu ir ryžiais yra vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Šį kartą nusprendžiau jas pagaminti su rudaisiais ryžiais. Juos, žinoma, galite pakeisti į įprastinus arba naudoti kitas kruopas: bolivines balandas, bulgurą ar panašiai. Tačiau paragavusi, galiu pasakyti, kad jų skonis čia labai derėjo, tad rekomenduoju ir Jums pamėginti tokį pagaminimo variantą.

Keli patarimai/pastebėjimai, gaminant įdarytas paprikas:

- Vietoje jautienos galite naudoti maltą vištieną, kalakutieną kiaulieną ar kitą norimą mėsą.

- Šitaip paruoštų įdarytų paprikų skonis nepasikeičia ir kitą dieną. Todėl idealiai tinka įsidėti ir į pietų dėžutes.

- Aš labai mėgstu, kad paprikos būtų minkštos, tad jas apverdu, kol suminkštėja.

- Sūrį aš barstau tik ant viršaus, bet galite jo įberti ir į patį įdarą.

- Prieskonius taip pat galite naudoti pačius įvairius: itin tinka itališki arba meksikietiški. Čia jau reguliuokite pagal savo skonį.

Iš nurodytų ingredientų kiekių aš įdariau 5 paprikas.

Ingredientai

    • paprikos: 5 vidutinio dydžio
    • smulkinta jautiena: 400 gramų
    • rudieji ryžiai: ~0,5 stiklinės
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
    • raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • tarkuotas sūris: pagal skonį
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ruduosius ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. 2. Paprikas perpjauname perpus ir išimame sėklas. Jas apverdame verdančiame vandenyje maždaug 4-5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Po to išimame ir nusausiname.
  5. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos kaitros.
  6. 5. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5 minutes. Tada suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.
  7. 6. Suberiame jautienos faršą ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol mėsa nebebus rožinės spalvos.
  8. 7. Sumažiname kaitrą. Supilame konservuotus pomidorus, suberiame išvirusius ryžius, įberiame norimų prieskonių ir druskos pagal savo skonį. Išmaišome ir patroškiname kelias minutes. Jei įdaras atrodo sausokas, įpilame šlakelį vandens.
  9. 8. Į paprikas pridedame pasiruošto jautienos faršo įdaro. Apibarstome tarkuotu sūriu.
  10. 9. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  11. įdarytos paprikos su jautienos faršu ir rudaisiais ryžiais
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau įdarytų paprykų receptų rasite: Įdarytos paprikos.
Ypatingai skanios įdarytos paprikos su jautienos faršu ir rudaisiais ryžiais
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
Lėtai kepta jaučio uodega
(1)
Pasta su malta jautiena
(2)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)