Iš pavadinimo skamba nekaip? Niekas tikriausiai nenuneigs, kad ypatingai pastaruoju metu uodegos, pažandės, kulninės ir kiti subproduktai pasidarė tikrų tikriausi delikatesai. Ganėtinai dažnai sutinkami prabangių restoranų meniu. Gal tik ne kiekvienas virtuvės šeimininkas moka ir išdrįsta juos teisingai pats paruošti. Dažniausiai mūsų virtuvėse asocijuojasi, geriausiu atveju, su
šaltiena, blogiausiu - su maistu šuniukui... Mes su šeima labai pamėgome kai kuriuos subproduktus, tik "pažaisti" su jais šiek tiek reikia, kol paruoši. Šį kartą terliojomės su jaučio uodega.
Gavome ją iš skerdyklos (mėsos parduotuvėse jų taip pat galite nusipirkti). Nulupta oda. Supjaustyti visai nesudėtinga, tik reikia pataikyti tarp sąnario. Supjaustytus gabalus valandai pamerkite šaltame vandenyje, kad ištrauktų užsistovėjusį kraują. Paskui nuplaukite ir labai gerai nusausinkite, nes apkepant baisiai pritaškys visą virtuvę. O dabar prie recepto. :)