Lėtai kepta jaučio uodega

2023-09-28 Autorius Gamina Vanagai

Lėtai kepta jaučio uodega
Iš pavadinimo skamba nekaip? Niekas tikriausiai nenuneigs, kad ypatingai pastaruoju metu uodegos, pažandės, kulninės ir kiti subproduktai pasidarė tikrų tikriausi delikatesai. Ganėtinai dažnai sutinkami prabangių restoranų meniu. Gal tik ne kiekvienas virtuvės šeimininkas moka ir išdrįsta juos teisingai pats paruošti. Dažniausiai mūsų virtuvėse asocijuojasi, geriausiu atveju, su šaltiena, blogiausiu - su maistu šuniukui... Mes su šeima labai pamėgome kai kuriuos subproduktus, tik "pažaisti" su jais šiek tiek reikia, kol paruoši. Šį kartą terliojomės su jaučio uodega.

Gavome ją iš skerdyklos (mėsos parduotuvėse jų taip pat galite nusipirkti). Nulupta oda. Supjaustyti visai nesudėtinga, tik reikia pataikyti tarp sąnario. Supjaustytus gabalus valandai pamerkite šaltame vandenyje, kad ištrauktų užsistovėjusį kraują. Paskui nuplaukite ir labai gerai nusausinkite, nes apkepant baisiai pritaškys visą virtuvę. O dabar prie recepto. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jaučių uodegos: 2 (~2 kilogramų)
    • morkos: 2-3
    • svogūnai: 3
    • saliero stiebai: 2-3
    • česnakas: 0,5 galvos
    • moliūgas: gabaliuko
    • bulvės: 2
    ---
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų pasta: 2 arbatinių šaukštelių
    • sultinys: 1 puodelio
    • raudonas sausas vynas: 1 stiklinės
    ---
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • rozmarinas
    • lauro lapai: kelių
    • gvazdikėliai: 3-4
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • cukrus: pagal skonį (nėra būtina)
    • grūsti pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustytą, pamirkytą ir nusausintą mėsą gerai apkepinkite keptuvėje iš visų pusių kol apskrus.
  2. 2. Po to dėkite į indą, kuriame troškinsite ir suberkite prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Toje pačioje keptuvėje likusiuose riebaluose apskrudinkite stambiai pasmulkintas morkas, svogūną, salierą, česnaką ir sudėkite į indą prie mėsos, taip pat dėkite smulkintą moliūgą ir bulves.
  5. 4. Galiausiai į keptuvę sudėkite sviestą, šlakstykite vorčesterio, dėkite garstyčias, pomidorų pastą, sultinį ir viską gerai išmaišykite, nugramdykite prikepimus ir gautą padažą supilkite į troškinimo indą ant apkeptos mėsos ir daržovių, galiausiai šliūkštelite taurę vyno - skystis beveik turi apsemti turinį, nes troškinsite ilgai.
  6. 5. Viską uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą iki 140-150 laipsnių temperatūros orkaitę lėtai kepti ir kunkuliuoti maždaug 3-4 valandas, kol mėsa atsiskirs nuo kaulo, sultinys nugaruos.
  7. 6. Mėsą atsargiai išimkite, o iš likusių daržovių ir sultinio gausis nuostabus padažas arba garnyras.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Italai įprastai tokį troškinį valgo su polenta (mes šį kartą garnyrui pasirinkome tik daržoves), o dar labai tiktų rauginti agurkėliai
  10. 9. Pastebėjimas: Patiekalas gaunasi gan riebus, todėl yra labai sotus.
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)