Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos

2023-06-20 Autorius WorldRecipes.lt

Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos
Itin geri ir smagūs valgyti mėsos iešmeliai - turkiški kibbe kababai iš maltos jautienos. Šį kartą gaminau orkaitėje, bet su šeima jau esame išmėginę ir keptus ant grilio - gavosi kuo puikiausiai! Pirma mėsą reikia sumauti ant iešmelių ir tuomet iešmeliu suspausti į kepsnių groteles, pateptas aliejumi. Būtinai rekomenduoju pamėginti.

Prie tokių kebabų itin tinka paprastos kopūstų ir marinuotų svogūnų salotos, pridėti daug petražolių ir citrinos sulčių. Šį kartą pamaišiau paprastus ir raudongūžius kopūstus. Svogūnus marinuoju pagal savo receptą  - Marinuoti svogūnai prie šašlyko, kuris yra visų laikų populiariausias mūsų puslapio receptų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maltos jautienos: 400 gramų
    • maltos paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino: žiupsnelio
    • kvapiųjų pipirų: žiupsnelio
    • česnako: 2 skiltelių
    • kus kus arba kvietinių kruopų: 150 mililitrų
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • lavašų: 2 pakuočių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kopūstų, svogūnų, petražolių, citrinos
    • natūralaus jogurto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite vieną svogūną ir česnako skilteles.
  2. 2. Tada sudėkite į jautienos faršą, berkite prieskonius. įpilkite porą šaukštų aliejaus, kuskusą, miltus, smulkintų petražolių. Gerai viską išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Aplipinkite iešmelius mėsa, suformuodami ovalius kebabus. Jei naudosite medinius iešmelius, prieš tai juos reikia maždaug pusvalandį išmirkyti šaltame vandenyje.
  5. 4. Aptepkite kebabus aliejumi ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių, kol mėsa pilnai iškepa.
  6. 5. Serviruokite su lavašu, išklotu lėkštėje ir kopūstų salotomis, šalia įkrėskite šaukštelį graikiško jogurto arba grietinės (arba majonezo lietuviškai...).
  7. 6. Valgyti reikėtų ant lavašo dedant kebabą, atsargiai ištraukiant iešmelį, suvyniokite į suktinuką ir skanaukite!
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Burgeris su plėšyta jautiena
(2)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)