Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais

2021-03-27 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
Šiam kepsniui svarbiausia yra nusipirkti kokybišką T-Bone kepsnį. Aš labiausiai rekomenduoju tokius pirkti specializuotose mėsos parduotuvėse. Šitaip būsite beveik garantuoti, kad mėsa šviežia ir kokybiška. O nuostabiems namie ruoštiems kepsniams tai itin svarbu.

Ingredientai

    T-Bone kepsniui:
    • "T-Bone" kepsniai: 1 (galima naudoti jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnius)
    • kopūstai: 3 saujų (supjaustytų šiaudeliais)
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • pankolio sėklos: žiupsnelio
    • aliejus ir sviestas (kepti)
    • burokėliai: 1 nedidelio (virto arba kepto orkaitėje)
    • jauni svogūnėliai su svogūnlaiškais: kelių
    Padažui:
    • marinuoti maži svogūnėliai: 2 šaukštų
    • marinuoti žalieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 1 šaukšto
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • stiprus jautienos sultinys: 0,5 stiklinės
    • kreminės garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti svogūnų laiškai: 2 šaukštų
    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (papildomai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia T-Bone kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dedame į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepame 2 minutes. Pabarstome druska ir pipirais.
  2. 2. Tada apverčiame ir kepame dar 2 minutes. Dar kartą pabarstome druska ir pipirais.
  3. 3. Jeigu norisi labiau iškepusių kepsnių, pakartojame abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes.
  4. 4. Iškepusius kepsnius padedame šiltai arba suvyniojame į foliją ir paliekame kelioms minutėms pailsėti, šitaip jie išliks sultingi.
  5. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejaus ir sviesto mišinį, sudedame kopūstus bei pankolio sėklas. Kepame, kol kopūstai šiek tiek suglebs. Pagardiname druska bei pipirais.
  6. 6. Pasmulkintus burokėlius ir jaunus svogūnėlius apkepame keptuvėje, kurioje kepė kepsniai. Jeigu kepant trūksta riebalų, papildomai įdedame šiek tiek sviesto.
  7. 7. Padažas: Keptuvėje ištirpiname sviestą.
  8. 8. Sudedame medų, maišydami kaitiname, kol medus patamsės (karamelizuosis).
  9. 9. Sudedame svogūnėlius, kepame dar kelias minutes.
  10. 10. Tada sudedame pipirus ir garstyčias, supilame jautienos sultinį, verdame, kol padažas dvigubai nugaruos. Pagardiname druska.
  11. 11. Prieš patiekdami, įmaišome į padažą gabaliuką sviesto ir susmulkintus svogūnų laiškus. Skanaujame!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Keptuvėje kepta jautiena su krevetėmis
(1)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)
Beef - jautienos tataki
(1)
Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis
(1)