Senas geras jautienos guliašas su bulvių koše

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Senas geras jautienos guliašas su bulvių koše
Šį kartą gaminsime seną gerą guliašą. Šis patiekalas tikriausiai yra senesnis, nei kada pagalvojote, – Vengrijoje piemenys jį skanavo jau IX amžiuje! Tuo metu išvirtą ir paskanintą mėsą išdžiovindavo saulėje, supakuodavo avies skrandyje, o, atėjus laikui skanauti, ją tiesiog užpildavo karštu vandeniu. 

Vengriški paprikos milteliai yra laikomi būtinybe gaminant autentišką guliašą, bet š įkartą apsiribosime turima paprika. Aš štai, pavyzdžiui, naudojau rūkytą papriką, nes kitokios neturėjau. Na, ir ką? Tiesiog idealiai tiko ir patiko!

Daržovėmis ir pagardais čia taip pat galite varijuoti. Ar naudosime šviežius pomidorus, ar sukapotus konservuotus, ar pomidorų pastą - tik skonio reikalas. Patiekalas - ganėtinai žiemiškas, todėl šviežių, plastiko skonio, pomidorų čia nenaudočiau, bet kitais metų sezonais, kai turiu skanių pomidorų, jie taip pat puikiai tinka. 

Tokius mėsos troškinius man asmeniškai skaniausia patiekti su bulvių koše, tad dar pridėsiu ir šiuo metu mano namuose pamėgtos bulvių košės receptą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnai: 2 (supjaustome, tinka bet koks patinkantis pjaustymo būdas - troškinį dar virsime, tad svogūnai nebeprimins svogūnų)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • jautiena: 500 gramų (supjaustome kubeliais)
    • morkos: 1  (nulupame ir stambiai supjaustome)
    • sviestas: 2 arbatinių šaukštleių
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • jautienos sultinys: 500 mililitrų (tiks ir vanduo, jei neturite)
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • susmulkinti pomidorai savo sultyse: 180 gramų
    • druska
    • pipirai
    Bulvių košei:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • pienas: ~50 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • druska
    • pipirai: gausiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Jame kelias minutes apkepinkite jautienos kubelius.
  3. Reklama
  4. 3. Užbarstykite miltų, pamaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes.
  5. 4. Į jautienos košę sudėkite svogūnus, česnakus ir morką.
  6. 5. Sudėkite kitas naudojamas daržoves, jeigu tokių yra (pvz., salieras ar paprika).
  7. 6. Tuomet sudėkite pomidorus.
  8. 7. Viską užpilkite sultiniu ir ilgai bei nuobodžiai troškinkite žemoje temperatūroje. Kartas nuo karto pamaišykite. Aš norėjau, kad mėsa tirptų burnoje, bet plėšytos jautienos nenorėjau. Mano pageidaujamas rezultatas troškinosi maždaug 3 valandas.
  9. 8. Per tą laiką, kol troškinasi jautiena, paruoškite bulvių košę.
  10. 9. Nuskustas bulves supjaustykite vienodomis dalimis ir virkite maždaug 25 minutes.
  11. 10. Karštas bulves sutrinkite kartu su sviestu ir pienu (pašildytu).
  12. 11. Įberkite druskos pagal skonį bei daug šviežiai maltų juodųjų pipirų. Seniau aš pati naudodavau žymiai daugiau sviesto ir mažiau pipirų, bet dabar pamilau šį paprastą, bet seilę varvinantį, metodą. Skanaus!
Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
(2)
Beef - jautienos tataki
(1)
Kepta brandintos jautienos sprandinė
(4)
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)