Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena

2021-03-31 Autorius WorldRecipes.lt

Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
Kai tik norisi paįvairinti savo maisto racioną, į pagalbą iškart atskuba korėjietiškasis bibimbap! Jis gaunasi toks spalvingas, kuriame yra visko po truputį. O spalvingas jis tikrai ne tik savo išvaizda, bet ir savo skoniais – kiekviena daržovė yra pamarinuota arba iškepta skirtingai, todėl valgant atsiskleidžia įvairiausių skonių puokštė! 🙂

Kad paruošti šį patiekalą tikrai yra ką nuveikti, bet tikrai verta.

Apačioje, po visomis daržovėmis, slepiasi visas dubenėlis kynvos! Jei jos nemėgstate, laisvai pakeičiame ryžiais.

Ingredientai

    • morkos: 1 (supjaustome plonomis juostelėmis)
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5 (supjaustome plonomis juostelėmis)
    • smulkus cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • ryžių vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • medus: 2 arbatinių šaukštelių
    • šviesus sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
    • jautienos išpjova steikui: 2x200 gramų
    • šiitake arba kitos rūšies maži grybukai: 150 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • laipino kopūsto lapai (angliškai kale)
    • tarkuotas imbieras: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • kynva (bolivinė balanda): 1 puodelio (200 mililitrų)
    • kviečiai: 100 gramų (arba kiti daigai)
    • sezamų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili pipirai: 1 (susmulkiname)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas įmetame į verdantį vandenį, palaikome maždaug minutę ir išimame. Perplauname šaltu vandeniu ir nupurtome vandens perteklių.
  2. 2. Morkas ir agurką sudedame į atskirus dubenėlius ir kiekvieną sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu cukraus, vienu valgomuoju šaukštu acto ir žiupsniu druskos (paragaujame marinatą ir druską dedame pagal savo skonį).
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišome medų, sojų padažą ir sezamų aliejų dubenėlyje.
  5. 4. Keptuvėje įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir dedame paprieskoniuotą jautieną kepti (renkamės savo mėgstamiausius prieskonius jautienai).
  6. 5. Ant stiprios kaitros kepkite po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Sumažinkite kaitrą ir supilkite padažą, kepkite dar po minutę iš kiekvienos pusės.
  7. 6. Uždenkite viską folija ir palaikykite mažiausiai 5 minutes (jautieną kepti galima pagal savo skonį, aš pati mėgstu pilnai iškepusią, todėl instrukcijos būtent tokiai mėsai).
  8. 7. Kitoje švarioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite grybukus. Kepkite nuolatos maišydami maždaug 3-4 minutes.
  9. 8. Įspauskite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  10. 9. Lapinio kopūsto lapus susmulkinkite ir įmasažuokite su imbieru ir šaukštu sezamų aliejaus. Atidėkite į šalį.
  11. 10. Įkaitinkite lašą aliejaus ir iškepkite kiaušinį. Aš kepiau tik iš vienos pusės, keptuvę uždengus dangčiu - šitaip trynys išliko gražus ir ganėtinai greitai iškepė.
  12. 11. Išvirkite kynvą pagal instrukcijas ant pakuotės ir sudėkite į dubenį kuriame patieksite šį patiekalą.
  13. 12. Supjaustykite jautieną juostelėmis ir dėkite ant kynvos, gausiai apipilkite padažu kuriame ji troškinosi.
  14. 13. Kiaušinį dėkite per vidurį, šalia išdėliokite daigus, morkas, agurkus, keptus grybukus, lapinio kopūsto salotas, papuoškite susmulkintais čili pipirais ir sezamų sėklomis. Skanaukite!
  15. 14. Pastebėjimas: Žemiau, prisegiau video kaip korėjietė gamina šį patiekalą. Labai gražu pažiūrėti. Video su angliškais subtitrais.
  16. 15. Pastebėjimas: Aš pati visada kynvą naudoju dviejų spalvų - baltą bei raudoną. Raudonoji turi daugiau skaidulų bet yra kiek brangesnė, todėl gana dažnai ją maišau su baltąja- lėkštėje atrodo spalvingiau, gražiau, gaunasi šiek tiek sveikiau, ir piniginė ne taip nukenčia. :)
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.


Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)