Kepta brandintos jautienos sprandinė

2020-04-11 Autorius Apie viską

Kepta brandintos jautienos sprandinė
Nesu didelė mėsos žinovė. Norėčiau, bet, neturiu kam jos gaminti, todėl retai kada ją perku ar gaminu. Užtat gan dažnai sulaukiu klausimų kaip ją pagaminti. Ir patikėkit, dažniausiai yra daug lengviau atsakyti į tokius klausimus, nei paaiškinti kodėl negali atsakyti. Žmonėms atrodo, kad jei tu moki gaminti, tai moki gaminti viską, kad tai toks absoliutus ir viską apimantis dalykas. Bet taip nėra, kaip ir gavę vairavimo teises žmonės negali vairuoti visų transporto priemonių.

Na, o tą dieną buvau netoli parduotuvės Assorti šiaurės miestelyje ir prisiminiau kad facebooke mačiau naujos parduotuvės reklamą  - Bucheris. Tikrai skambus pavadinimas ir paprastas kartu bei viską pasakantis. Užėjau pasižvalgyti, na dėl viso pikto kaip sakant, kad žinoti kas ir kur yra jei prireiks. Ir aišku, išėjau su gabalu mėsos. Ten tokia graži mėsa, kad tiesiog norisi ją paimti namo. Šį kartą namo parsinešiau airiškos brandintos sprandinės. 

Ingredientai

    • brandinta jautienos sprandinė: 1 kilogramo
    • druska
    • sausas kakavos marinatas
    • aliejus: kepimui
    • svogūnai: 1
    • morkos: 2
    • česnakas: 4 skiltelių
    • saliero stiebai: 2
    • čiobrelio šakelės: keleto
    • obuolių sultys: 1 stiklinės
    • karštas vanduo: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keletą valandų iki kepimo išimame sprandinę iš šaldytuvo ir įtriname druska ir marinatu.
  2. 2. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Orkaitę įkaitiname iki 100-130 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Į nedidelę kepimo skardą įpilame sultis, vandenį ir įdedame salierus, morkas, svogūną bei čiobrelius.
  6. 5. Padedame groteles ant kepimo skardos taip, kad mėsa gulėtų ne kepimo inde ant grotelių, o virš indo. Taip mėsa keps tolygiai iš visų pusių (dėl oro cirkuliacijos).
  7. 6. Kai keptuvė gerai įkais apkepame mėsą iš visu pusių. Padedame ją ant grotelių, įkišame į mėsos vidurį mėsos termometrą (tą, kurį galima naudoti orkaitėje) ir pašauname į orkaitę.
  8. 7. Kepame kol: iki 54-60 laipsnių -vidutiniškai/ medium iškepta, 65 laipsnių - gerai iškepta (medium-well done) arba 48 laipsnių - su krauju (rare). Aš užsižiopsojau ir praleidau 60 laipsnių, todėl iškepiau iki beveik 65 laipsnių temperatūros.
  9. 8. Išimame mėsą iš orkaitės ir uždengiame folija, paliekame 10 minučių "pailsėti". Supjaustome ir patiekiame su apkeptomis bulvėmis su krapais. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Jautienos ir kokosų karis
(1)
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Tacos su faršu - tradicinis meksikietiškas receptas
(2)