Jautienos šonkauliukai su BBQ padažu kepti orkaitėje

2021-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos šonkauliukai su BBQ padažu kepti orkaitėje
Kviečiu visus pasaulio šonkaulių mylėtojus išbandyti šį tobulą jautienos šonkauliukų receptą, kartu pasigaminant ir ganėtinai sveiką BBQ padažą.

Geriausiam rezultatui būtinai privalote rinktis kokybišką jautieną, kurios galima specializuotose mėsos parduotuvėse, kur yra prekiauja produkcija tiesiai iš ūkininkų bei gamintojų. Išbandę gerą kokybę, niekada nebenorėsite grįžti, prie eilinėse parduotuvėse randamų visai nemėsingų šonkaulių. ;)

Ingredientai

    Jautienos šonkauliukams:
    • jautienos šonkauliai: 1 kilogramo
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako granulės: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • malti kajeno pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • čili prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    BBQ padažui:
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • paprikos prieskoniai
    • česnako granulės
    • svogūnų milteliai
    • kajeno pipirai
    • dūmo kondensatas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos šonkauliukus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir padenkite aliejumi.
  2. 2. Tada įmaišykite visus prieskonius ir gerai įmasažuokite į mėsą.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite šaldytuve maždaug 1-2 valandas.
  5. 4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Jautienos šonkaulius dėkite ant folija patiestos kepimo skardos. Paėmę dar vieną folijos lapą, dėkite ant viršaus sujungdami su apatiniu folijos lapu taip, kad visai neliktų jokių tarpų ir galimybių išeiti garams.
  7. 6. Kepkite maždaug 3,5-4 valandas, priklausomai nuo turimų šonkaulių dydžio.
  8. 7. Po 3,5 valandos patikrinkite šakute - jei mėsa lengvai atsiplėšia nuo kaulo, ilgiau kepti jau nebereikia.
  9. 8. Paruoškite barbekiu padažą: Visus ingredientus sudėkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite tol, kol padažas sutirštėja. Aš pati viriau maždaug 10 minučių.
  10. 9. Po to iš skardos išpilkite riebalus, jautienos šonkaulius aptepkite norimu kiekiu bbq padažo ir dėkite atgal į orkaitę kepti tol, kol padažas sutirštėja ir tarsi prilimpa prie šonkauliukų.
  11. 10. Patiekite dar karštus su norimais padažais ir garnyrais. Skanaukite! Gavosi tobulo skonio šonkauliukai, verti kiekvienos minutės ilgo kepimo laukimo. Visus svečius garantuotai sužavėsite!
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
(6)