Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

2020-11-10 Autorius Oditėlės blogas

Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
Šiuo jautienos troškiniu su daržovėmis aš be galo didžiuojuosi, nes skonis gaunasi TOBULAS, prisiekiu. :) Mėsa visiškai minkšta bei sultinga, o padažas tikrų tikriausias skanumėlis. Rašau ir pačiai vėl seilės kaupiasi prisiminus. 

Svarbiausia pasirinkti troškiniui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės. Einam gamint nuostabų troškinį su jautiena, jis vertas būti įtrauktas į restoranų meniu. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos paslėpsniai: 1,2 kilogramo
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • miltai
    • svogūnai: 2
    • raudonosios paprikos: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • morkos: 2-3
    • raudonosios čili paprikos: 1
    • sausas raudonas vynas: ~250 mililitrų
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti baravykai: 6-7 (nėra būtina)
    • jautienos sultinys: 1 kubelio (+ karštas vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos paslėpsnius supjaustome stambesniais gabaliukais.
  2. 2. Pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūną, papriką bei česnaką supjaustome stambiais kubeliais, morkas bei čili papriką - griežinėliais.
  5. 4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus bei stipriai įkaitiname.
  6. 5. Kiekvieną jautienos gabaliuką apvoliojame miltuose, nupurtome bei dedame į keptuvę. Apskrudiname iš abiejų pusių. Į keptuvę dedame tiek gabaliukų, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.
  7. 6. Atidedame į šalį.
  8. 7. Po to išplauname keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame svogūną, papriką, česnaką, morkas, čili papriką bei pakepame maždaug 5 minutes.
  9. 8. Perdedame į indą, kuriame troškinsime.
  10. 9. Tada į keptuvę grąžiname jautienos gabalėlius, supilame vyną ir troškiname maždaug 5 minutes. Perdedame į indą su daržovėmis.
  11. 10. Tuomet sudedame rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberiame sultinio kubelį bei įpilame karšto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišome bei uždengiame dangčiu.
  12. 11. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-3,5 valandos.
  13. jautienos troškinys su daržovėmis
  14. 12. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir skanaujame! :)
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.
Keptas jautienos antrekotas
(3)
Jautienos karpačio (carpaccio)
(1)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Vieno puodo vakarienė: Jautienos troškinys su baklažanais
(1)
Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje
(1)