1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip gulešui), paskaniname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei apkepiname keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.
2. Tuomet apkepintą mėsą dedame į atsparų karščiui puodą (aš pati naudojau stiklinį su dangčiu).
Reklama
3. Po to pakepiname svogūną su druska bei žiupsneliu cukraus. Jį kratome ant mėsos.
4. Morkas apkepiname su sviestu (20 gramų) iki minkštumo, ant jų galite, jeigu norisi, užberti prieskoninių žolelių bei druskos. Jas taip pat dedame į puodą, ant mėsos bei svogūnų.
5. Tada ant visko užpilame pomidorų padažą, beriame nevirtus ryžius, šaukštelį druskos bei užpilame verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių, arba dvigubai tiek, kiek buvo ryžių.
6. Įdedame 50 gramų sviesto, uždengiame dangtį bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
7. Paskui išimame, jeigu vanduo visas išviręs, įpilame dar šiek tiek, pamaišome, įsmeigiame česnako skilteles. Vėl kepame maždaug pusvalandį.
8. Prieš patiekdamos, gerai viską išmaišome. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.
Gitana Dulkienė
Atsakyti
Vilma Ovaldaite-Kiauniene
Atsakyti
Terese
Atsakyti