Kiaulienos kepenėlių guliašas

2024-01-23 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos kepenėlių guliašas
Kai kuriuos rašytiniuose šaltiniuose radau, kad toks kiaulienos kepenėlių guliašas dar yra vadinamas "kroatišku guliašu", nes kepenys yra paruošiamos specialiame padaže ir patiekiamos su padažu. Prieskoniai, grietinė bei pomidorų pasta sustiprina kepenėlių skonį. Kiaulienos kepenėles galite paruošti įvairiausiais būdais. Šis receptas yra nesunkiai paruošiamas, o galutiniame varianta itin skanus.

Kiaulienos kepenėlių guliašą savo virtuvėje paruošite vos per valandą, o per tą laiką dar suspėsite pasiruošti ir mėgstamą garnyrą.

Beje, neseniai Jums pasakojau kaip pagaminti guliašą iš kiaulienos mentės ir tą receptą Jūs labai išgyrėte, taip pat būtinai išmėginkite.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos kepenų: 700 gramų
    • pieno: 200 gramų
    • svogūnų: 2
    • pomidorų: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinės: 4 valgomųjų šaukštų
    • aliejaus
    • mėgstamų prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos kepenėlės labai greit iškepa, o kad jos atsikratytų kartumo ir pataptų minkštesnės, reikia japamirkyti piene. Kepenėles supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir paliekame maždaug 20 minučių piene.
  2. 2. Tada svogūną pakepiname augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, kepenėles apvoliojame miltuose ir padedame ant apkepusių svogūnų. Kepame, kol suminkštės, nuolatos maišydami.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišome grietinę ir pomidorų pastą, suberiame prieskonius. Tai bus gaminamo kepenėlių guliašo padažas.
  5. 4. Sudedame padažą į keptuvę, įpilame 5 šaukštus vandens. Paskui ant silpnos kaitros, nuolatos maišydami troškiname.
  6. 5. Į padažą suberiame kepenėles ir svogūnus, viską švelniai išmaišome. Troškiname maždaug 10 minučių ant mažos kaitros.
  7. 6. Patiekiant guliašą dar galima papuošti žolelėmis. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintom slyvom
(3)