pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos) - galima nenaudoti
grietinė: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba grietinėlė)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustome maždaug 1 centimetro storio pjausniais bei išmušame mėsos plaktuku. Kiaušinį išplakame su druska bei prieskoniais. Plakiniu aptepame mėsą, uždengiame bei laikyti šaltai mažiausiai 60 minučių (idealiausia per visą naktį).
2. Tuomet faršą pasūdome, sumaišome su prieskoniais, išspaustomis česnako skiltelėmis ir išmirkytu batonu (pieną nuspaudžiame).
Reklama
3. Tada imame nugarinės gabalėlį, išklojame nestoru faršo sluoksniu, viename gale dedame vieną šalia kitos dvi slyvas bei susukame į suktinuką (galite stabilumui susmeigti mediniu pagaliuku).
4. Po to kiekvieną suktinuką apvoliojame džiūvėsėlių bei sezamo sėklų mišinyje ir apkepame aliejuje. Pripilame vandens bei uždengusios troškiname dar maždaug 30 minučių. Po kokių 15 minučių prie suktinukų sudedame troškintis ir smulkia burokine tarka sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Ištroškintus suktinukus išimame, o į padažiuką dar įdedame pomidorų padažo (arba pastos), grietinėlės (arba grietinės), pipirų ir druskos (jei atrodo, kad trūksta). Skanaujame!