Avinžirniai yra ganėtinai plačiai naudojami Ispanijoje, iš jų yra gaminami troškiniai, sriubos, jie taip pat dedami į salotas. Toks troškinys ispaniškai vadinasi Potaje de garbanzos y espinacas, lietuviškai būtų galima išversti tiesiog troškinys su avinžirniais bei špinatais.
Šį avinžirnių troškinį taip pat galite papildyti įvairia mėsa, chorizo dešra, kietai išvirtais kiaušiniais, bet pagrindas vis tiek išlieka - avinžirniai ir špinatai. Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti ir kietus avinžirnius, tik rekomenduoju juos per visą naktį išbrinkite vandenyje ir ilgiau pavirti, kad jie suminkštėtų. Šitaip paruoštas troškinys yra vegetariškas, sotus ir be galo gardus. Troškinį rekomenduoju valgyti su prancūzišku batonu arba kita mėgstama balta duona.