Ispaniškas konservuotų avinžirnių ir špinatų troškinys

2024-03-14 Autorius WorldRecipes.lt

Ispaniškas konservuotų avinžirnių ir špinatų troškinys
Avinžirniai yra ganėtinai plačiai naudojami Ispanijoje, iš jų yra gaminami troškiniai, sriubos, jie taip pat dedami į salotas. Toks troškinys ispaniškai vadinasi Potaje de garbanzos y espinacas, lietuviškai būtų galima išversti tiesiog troškinys su avinžirniais bei špinatais. 

Šį avinžirnių troškinį taip pat galite papildyti įvairia mėsa, chorizo dešra, kietai išvirtais kiaušiniais, bet pagrindas vis tiek išlieka - avinžirniai ir špinatai. Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti ir kietus avinžirnius, tik rekomenduoju juos per visą naktį išbrinkite vandenyje ir ilgiau pavirti, kad jie suminkštėtų. Šitaip paruoštas troškinys yra vegetariškas, sotus ir be galo gardus. Troškinį rekomenduoju valgyti su prancūzišku batonu arba kita mėgstama balta duona.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 400 gramų
    • švieži špinatai: 230 gramų
    • vanduo: 375 mililitrų
    • sudžiūvusios batono riekės: 1 storos
    • česnakas: 2 skiltelių
    • lauro lapeliai: 1
    • saldžios raudonosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: kepimui (arba saulėgrąžų)
    Naminiam pomidorų padažui (gaunasi ~600 ml padažo; šiam receptui reikia ~250 ml padažo):
    • svogūnai: 1
    • alyvuogių aliejus: 125 mililitrų
    • konservuoti pomidorai be odelių: 800 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • žaliosios paprikos: 1 nedidelės
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Naminis pomidorų padažas: Svogūną bei česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Papriką taip pat supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Puode įkaitinkite visą alyvuogių aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudėkite svogūną bei papriką, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, paskui sudėkite česnaką, pakepinkite dar maždaug 5 min.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite susmulkintus pomidorus, viską išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 15 minučių, vis pamaišykite.
  5. 4. Kai padažas baigia troškintis, nukelkite nuo ugnies bei sutrinkite bulvių trintuvu arba naudokite blenderį (aš pati tryniau bulvių trintuvu, tada lieka didesni daržovių gabaliukai).
  6. 5. Troškinys: Susmulkinkite česnaką, didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite susmulkintą česnaką ir pora minučių kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  7. 6. Paskui sudėkite špinatus, kepkite tol, kol visi špinatai suminkštės.
  8. 7. Batono riekę supjaustykite kubeliais, apskrudinkite keptuvėje su aliejumi. Tuomet išimkite iš keptuvės, sutrinkite su kmynais bei paprikos milteliais.
  9. 8. Avinžirnius nukoškite, supilkite į puodą, užpilkite vandeniu, 250 mililitrų pomidorų padažo ir įdėkite lauro lapelį, užvirkite ir troškinkite maždaug 5 minutes.
  10. 9. Tuomet sudėkite špinatus, batono ir prieskonių mišinį, viską išmaišykite bei uždengę dangčiu troškinkite maždaug 10 minučių.
  11. 10. Pabaigoje pagal savo skonį pagardinkite druska ir pipirais. Skanaukite!
Sveikas jautienos troškinys su daržovėmis pagal Beatą
(1)
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)