Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

2023-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis
Turiu pripažinti, kad veršienos mano virtuvėje tikrai nebūna kiekvieną dieną. Ir kai jos atsiranda - tenka gerai pagalvoti ką čia pagaminus, kad šeimos nenuvilti. Šį kartą turėjau veršienos kumpio ir kažkodėl vis mintys sukosi apie kokį troškinį - guliašą. Kiek panaršiusi internete, iš kelių receptų sudėliojau vieną, kad atitiktų mano turimus ingredientus. Ant silpnos kaitros troškinta veršiena gavosi itin skani, labai minkšta iri sultinga. Galėčiau prie tokių skanių ir prabangių pietų greitai priprasti, bene valgyti kad ir kasdien! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko sočiai pamaitinti du suaugusius ir du vaikus. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • veršienos kumpis: 450 gramų
    • morkos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • rauginti agurkėliai: 2 (tinka ir marinuoti)
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 100 mililitrų
    • švelniai sūdytas daržovių sultinys: 100 mililitrų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • lauro lapeliai: kelių
    • kvapieji pipirai: kelių žirnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia gilesnėje keptuvėje arba puode storu dugnu išlydykite sviestą.
  2. 2. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą veršienos kumpį ir pakepinkite maždaug 6-8 minutes, kad švelniai apskrustų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite kapotą svogūną ir česnako skilteles. Vis pamaišydami pakepkite kelias minutes.
  5. 4. Užpilkite sultiniu, sumažinkite kaitrą ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25-30 minučių.
  6. 5. Po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių.
  7. 6. Paskui suberkite miltus, nuolatos maišydami supilkite pieną, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkus, pomidorų padažą ir kvapiojo pipiro žirnelius. Keptuvę uždengę dangčiu, patroškinkite maždaug 8-10 minučių.
  8. 7. Įdėkite grietinės, išmaišykite, dėkite kelis lauro lapelius, išjunkite kaitrą, keptuvę uždengę dangčių palikite pastovėti kelias minutes.
  9. 8. Patiekite su bulvių košę, virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašų receptai.
Daržovių ragu su avinžirniais
(1)
Skanusis vegetariškas čili troškinys
(1)