Kaip pagaminti nuostabius škotiškus kiaušinius su vištų kiaušiniais, jau esu rodžiusi. Šį kartą mėginimas su putpelių kiaušiniais. Galiu tik pasakyti, kad su jais gaminti daug lengviau, nes jie mažesni, todėl daug lengviau juos "apdirbti" faršo plutele. O skonis gal net geresnis, jeigu mėgstate putpelių kiaušinius. :)
Ingredientai
kiaulienos faršas: 500 gramų
putpelių kiaušiniai: 12 (virti)
vištų kiaušiniai: 1
svogūnai: 0,5
malta raudona saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
druska
juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą geriau susimalkite patys savo virtuvėje. Šitaip patiekalas gausis skanesnis ir kokybiškesnis. Pirktinis faršas yra prastesnės kokybės, dėl jame esančių papildomų priedų.
2. Pradžioje į kiaulienos faršą sudedame sutarkuotą svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame papriką, čiobrelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
3. Tuomet faršą padaliname į 12 dalių. Į faršo gabaliuką įdedame putpelės kiaušinį bei suformuojame rutuliuką. Tą patį atliekame su kitais kiaušiniais.
4. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Apkepame mėsos rutuliukus iš visų pusių.
6. Tuomet sudedame į kepimo skardą.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!