Užtepėlė su kiaušiniu, fermentiniu sūriu ir majonezu

2023-03-13 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Užtepėlė su kiaušiniu, fermentiniu sūriu ir majonezu
Mano šeima kiaušinius tikriausiai galėtų valgyti bene kiekvieną dieną pusryčiams (tikrai dažnai taip ir darome, kartais verdame, o kartais kepame), o atradusi, kad kiaušiniai idealiai dera su juoduoju česnaku nesiliauju šitaip gaminusi ir valgiusi. Šį kartą greitai sugalvojau užtepėlę su virtu kiaušiniu, fermentiniu sūriu, kanapėmis ir juodojo česnako pudra. Skamba įdomiai? Tikrai ne tik įdomu, bet ir labai skanu. Tad nieko nelaukite ir imkite receptą.

Tiesa aš šią užtepėlę visada ruošiu dar su šiltais, ką tik išvirtais kiaušiniais - šitaip mums skaniau, bet tikrai tinka ir iš anksto išvirti ir jau atvėsę kiaušiniai.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • fermentinis sūris: ~30 gramų
    • druska: žiupsnio
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų laiškai: pundelio
    • kanapės su juodojo česnako pudra: 1 arbatinio šaukštelio (pabarstymui; nėra būtina)
    • mėgstama duona (patiekimui)                 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite kiaušinius.
  2. 2. Virtus kiaušinius nulupkite ir sumaigykite šakute.
  3. Reklama
  4. 3. Tada fermentinį sūrį sutarkuokite, o svogūnų laiškus pasmulkinkite.
  5. 4. Viską pagardinkite druska ir maišykite su mėgstamu majonezu.
  6. 5. Paruoštą užtepėlę tepkite ant duonos riekelių.
  7. 6. Pabarstykite kanapėmis su juodojo česnako pudra. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Greitai pagaminamas omletas su daržovėmis ir kumpiu
(2)
Tobuli pusryčiai: Kiaušinienė ar omletas? Fritata!
(9)