Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais

2020-07-09 Autorius Kviečiu į virtuvę

Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais
Noriu patikinti, kad sumuštinis su kiaušiniais ir smidrais gaunasi nuostabus. O dar priedo, kur smidrai ir kiaušiniai, ten sotus ir maistingas patiekalas. Valgome smidrus, kai jų tik turime namuose! O kai neturime, būtinai bėgame nusipirkti, nes tai super maistas mūsų kūnui. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėgstama duona: 2 riekelių
    • smidrai: 4
    • česnakas: 1 skiltelės
    • citrinos sultys: šlakelio
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • varškė: 100 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • laiškiniai česnakai: pundelio
    • krapai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo.
  2. 2. Smidrus nuplaukite ir nulaužkite sumedėjusią jų dalį.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 4. Suberkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes.
  6. 5. Pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. 6. Tada toje pat keptuvėje paskrudinkite duonos riekeles iš abiejų pusių.
  8. 7. Po to į varškę sudėkite grietinę ir susmulkintą česnako skiltelę, taip pat žiupsnį druskos. Masę gerai išmaišykite.
  9. 8. Ant duonos riekelių tepkite varškės. Dėliokite iškeptus smidrus.
  10. 9. Ant viršaus dėkite perpjautus pusiau virtus kiaušinius. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)