Paprasti čenakai su malta mėsa

2022-05-01 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti čenakai su malta mėsa
Kaip Jūs vadinate šį patiekalą čenakinėse - čenachai ar čenakai? Iš tiesų tai šis patiekalas vadinasi čenakai. Dėl visų paprastumo, toliau visur vadinsiu šį troškinį-sriubą čenakais. Taigi, čenakai, tai yra tarpinis patiekalas tarp troškinio ir sriubos, įprastai būna gaminamas 200-500 mililitrų čenakų puodynėlėse, kurios būna patiekiamos, kaip atskira porcija. Dėl mažame inde gaminamo patiekalo, daržovės idealiai išsitroškina, malta mėsa tampa minkšta bei aromatinga, o mažas gaminimo indas suteikia patiekalui įsimintiną skonį.

Taigi, pats žodis čenakai yra kilęs iš gruzinų kalbos reiškia nei tai sriubą, nei tai troškinį. Pagal tradicijas jis gaminamas iš avienos, bet aš gaminu su kiauliena. Įprastai ją pjaustau kubeliais, bet šį kartą gaminau su malta mėsa ir toks variantas man labai patiko, tad noriu juo pasidalinti su Jumis. Pamėginkite ir Jums garantuotai patiks. Einame gaminti! ;) 

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų
    • malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • mėgstami kiaulienos prieskoniai
    • bulvės: 6-7
    • morkos: 4-5
    • paprikos: 2-3
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 8 skiltelių
    • grietinė: 8 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 8 valgomųjų šaukštų
    • krapai: šiek tiek
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsos faršą pagardinkite kiaulienos prieskoniais, druska ir pipirais.
  2. 2. Tada įmaišykite maltus džiūvėsėlius ir iš pasiruoštos masės suformuokite 2 centimetrų skersmens rutuliukus.
  3. 3. Bulves, morkas, paprikas ir svogūnai nuvalykite. Tada supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
  4. 4. Viską sluoksniais dėkite į aštuonias čenakų puodynes - bulvės, morkos, mėsos rutuliukai, paprikos, svogūnai.
  5. 5. Česnako skiltelės susmulkinkite ir paskirstykite į čenakines.
  6. 6. Visi produktai turi būti maždaug vienodai paskirstyti po čenakines. Tada į juos pilkite vandens - nepilnai pusė puodynėlės.
  7. 7. Ant viršaus dėkite po valgomąjį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo.
  8. 8. Užbarstykite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir kapotų krapų.
  9. 9. Čenakines dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite maždaug 90 minučių.
  10. 10. Patiekite su mėgstama duonele ir skanaukite! :)
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)
Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu
(6)
Orkaitėje troškinti balandėliai su daržovių padažu
(18)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)