1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę įtrinkite didkepsnio prieskoniais bei druska ir dėkite į šaldytuvą nakčiai arba net visai parai.
2. Tuomet slyvas bei abrikosus nuplaukite, nuplikykite ir nusausinkite. Berkite slyvas bei abrikosus į indelį, apibarstykite chimi churi ir druska. Ilgu siauru peiliu nugarinėje iš galo padarykite įpjovą (tiesiog durkite išilgai visos kiaulienos nugarinės, kad ji gautųsi su skyle). Į tą įpjovą kiškite vieną paskui kitą - slyvą, abrikosą, slyvą, abrikosą ir taip toliau. Galus truputį užsmeikite smeigtukais arba dantų krapštukais.
Reklama
3. Tada sumaišykite majonezą, garstyčias bei mėgstamas žoleles (galite įberti džiovintos paprikos gabaliukų) ir šiuo mišiniu aptepkite nugarinę. Paruoštą mėsytę dėkite į kepimo rankovę, užriškite galus, pradurkite skylutę bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
4. Iškepusią atvėsinkite, išimkite smeigtukus bei plonai supjausčiusios patiekite. Mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.