Džiovintom slyvom ir abrikosais įdaryta nugarinė šaltam užkandžiui

2018-11-12 Autorius Taip norėjau

Džiovintom slyvom ir abrikosais įdaryta nugarinė šaltam užkandžiui
Labai gardus šaltas užkandis, daug daug skaniau už įvairiausius pirktinius vyniotinius, o ir darbo daug nereikalauja. Būtinai išmėginkite.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės: 1 (rinkites norimo dydžio, bet labiau tinka plonesnė)
    • druska
    • didkepsnio prieskoniai "Baiva" (arba kiti mėgstami prieskoniai)
    Įdarui:
    • džiovintos slyvos
    • džiovinti abrikosai
    • prieskoniai chimi churi ir druska
    Aptepimui:
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstamos žolelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę įtrinkite didkepsnio prieskoniais bei druska ir dėkite į šaldytuvą nakčiai arba net visai parai.
  2. 2. Tuomet slyvas bei abrikosus nuplaukite, nuplikykite ir nusausinkite. Berkite slyvas bei abrikosus į indelį, apibarstykite chimi churi ir druska. Ilgu siauru peiliu nugarinėje iš galo padarykite įpjovą (tiesiog durkite išilgai visos kiaulienos nugarinės, kad ji gautųsi su skyle). Į tą įpjovą kiškite vieną paskui kitą - slyvą, abrikosą, slyvą, abrikosą ir taip toliau. Galus truputį užsmeikite smeigtukais arba dantų krapštukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sumaišykite majonezą, garstyčias bei mėgstamas žoleles (galite įberti džiovintos paprikos gabaliukų) ir šiuo mišiniu aptepkite nugarinę. Paruoštą mėsytę dėkite į kepimo rankovę, užriškite galus, pradurkite skylutę bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  5. 4. Iškepusią atvėsinkite, išimkite smeigtukus bei plonai supjausčiusios patiekite. Mėgaukitės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Silkių "sušiai"
(32)