Keptas kamamberas - camembert sūris su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

2024-04-19 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas kamamberas - camembert sūris su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis
Kamembero (camembert) sūrį pamilusi jau senokai, bet šitaip iškeptą orkaitėje su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis atradau visai neseniai. Ir tai tapo tikru mano atradimu. Dabar ruošiu bent kartą savaitėje, kad tik galėčiau pasilepinti ir visa savo šeimą palepinti. Skanu iki negalėjimo, patinka tiek mažiems, tiek ir dideliems, todėl dalinuosi ir su Jumis jau šiandien, nes tokiais receptais privalu dalintis su visais! ;) 

Ingredientai

    • kamembero sūrio: 1 (200 gramų)
    • migdolų: 50 gramų
    • džiovintų spanguolių: 50 gramų
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudojo cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • cinamono
    • muskato
    • kvapiųjų pipirų
    • likerio: 1 valgomojo šaukšto (Amareto, Kahlua ar panašaus)
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sūrį dėkite ant kepimo popieriaus.
  2. 2. Viršutinę žievę peiliu beveik nupjaukite, tai yra kaip dangtelį įpjaukite palei kraštus, bei palikite "prilipusį" tik centrą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių. Per tą laiką pasiruoškite karamelizuotą užpilą.
  5. 4. Spanguoles užpilkite su karštu vandeniu bei palikite maždaug 5 minutes išbrinkti, po to perkoškite. Migdolus sukapokite peiliu.
  6. 5. Sviestą su cukrumi išlydykite nedideliame puodelyje.
  7. 6. Tuomet sudėkite prieskonius, druskos, įpilkite likerio bei kaitinkite, kol masė truputį sutirštės. Paskui suberkite riešutus bei spanguoles.
  8. 7. Ištraukite karštą sūrį bei atsargiai nulupkite viršutinę žievę. Ant sūrio supilkite paruoštą užpilą bei viską tiekite, kol karšta.
  9. 8. Labai gardu tepti mentele ant šviežios bagetės, arba galite kaip į mirkalą dažyti krekerius, duonos lazdeles ar panašiai. Skanaus!
Mutabal - baklažanų užkandis
(1)
Bruschetta su pomidorais ir nduja
(1)