Naminis lavašas su sausomis mielėmis

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis lavašas su sausomis mielėmis
Tokie mieliniai naminiai lavašai gaunasi minkšti bei elastingi. Daug metų juos pirkdavau parduotuvėje, bet vis galvodavau, kad labai sunku juos paruošti savo virtuvėje. Bet kažkada draugė papasakojo, kad tai padaryti labai lengva ir paprašiau jos, kad atsiųstų kokį receptą. Aš jį labai greitai išmėginau ir nuo tos dienos niekada nebeperku lavašų parduotuvėje. Skonis puikus, paruošti visiškai nesudėtinga. Ir puikiai žinau, kokie ingredientai buvo naudojami. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums! :)

Ingredientai

    • sviestas: 40 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 300 gramų
    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • šiltas vanduo: ~100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles bei cukrų supilame į šiltą vandenį, išmaišome ir leidžiame sureaguoti kelias minutes.
  2. 2. Druską sumaišome su miltais, supilame lydytą sviestą bei mielių mišinį, minkome, kol taps tešla elastinga ir labai maloni, visai nelimpanti prie rankų, jei reikia galite įpilti daugiau vandens arba truputį daugiau miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą pastatome, kad pakiltų.
  5. 4. Tuomet tešlą padaliname į 8 gabaliukus bei ant pabarstyto miltais stalo iškočiojame visiškai peršviečiamai, tešla labai paklusni bei elastinga.
  6. 5. Po to į sausą keptuvę dedame iškočiotą lavašo blyną bei vos apkepame iš abiejų pusių.
  7. 6. Tik apkepusius lavašus, sudedame į lėkštę bei apdengiame švariu rankšluosčiu, laikome, kol atvės. Skanaujame!
Silkių "sušiai"
(32)
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
(3)
Obuolių sūris
(3)