Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais

2024-10-31 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Šis marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais yra puikus pasirinkimas norintiems sveiko ir lengvo užkandžio, kuriame dera traškumas ir subtiliai sūrių marinato aromatų intensyvumas. Marinuojamas sojų padaže su natūraliu imbieru, česnaku ir ryžių actu, tofu įgauna sodrų skonį ir tekstūrą, kuri puikiai dera su traškiais agurkais ir šiek tiek aštroku čili.

Galimos ingredientų alternatyvos

  1. Tofu: Galima naudoti ir tempeh arba marinuotas pupeles, jeigu norisi paįvairinti tekstūras ir skonius.
  2. Ryžių actas: Galima keisti obuolių sidro actu, jei neturite ryžių acto.
  3. Medus: Veganiškas pakaitalas galėtų būti agavų arba datulių sirupas.
  4. Apelsino sultys: Tinka ir citrinos sultys, jei norisi rūgštesnio skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad tofu išliktų traškus, svarbu jį gerai nusausinti ir gausiai apibarstyti krakmolu. Taip pat tofu rekomenduojama kepti ant vidutinės ugnies, kad jis gražiai apskrustų, bet nesudegtų.

Kalorijos: Iš viso - 280 kcal, 1 porcija - 70 kcal 

Ingredientai

    • Tofu: 180 g
    • Ilgavaisis agurkas: 1 vnt.
    • Sezamo sėklos: žiupsnelis
    • Aliejus kepimui
    • Krakmolas: 1 v.š
    Marinatui:
    • Tamsus sojų padažas: 3 v.š
    • Sojų padažas: 3 v.š
    • Ryžių actas: 1 v.š
    • Medus arba klevų sirupas: 1 v.š
    • Pomidorų padažas: 3 v.š
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Tarkuotas imbieras: 1 v.š
    • Čili pipiriukas: 1 vnt.
    • Apelsino sultys: 1 v.š

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tofu gerai nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. 2. Apibarstykite tofu krakmolu, kad iškepus jis taptų traškesnis.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite tofu ant vidutinės ugnies, kol jis taps auksinės spalvos.
  4. 4. Tuo tarpu, paruoškite marinatą – sumaišykite sojų padažus, ryžių actą, medų arba klevų sirupą, pomidorų padažą, smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, susmulkintą čili pipiriuką ir apelsino sultis.
  5. 5. Pakeptą tofu supilkite į marinatą keptuvėje ir dar kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies, kad marinatas įsigertų į tofu gabalėlius.
  6. 6. Paruoštą tofu su marinatu perkelkite į kitą indą ir palikite atvėsti.
  7. 7. Agurką supjaustykite išilgomis, plonomis juostelėmis. Juosteles suverkite ant bambukinių pagaliukų, ant jų uždėkite atvėsusius tofu kubelius.
  8. 8. Užkandį pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.
  9. 9. Santrauka: Šis marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais yra lengvas, maistingas užkandis, puikiai tinkantis veganams ir sveikatai neabejingiems žmonėms. Marinato sudėtis suteikia tofu intensyvaus skonio, o traškus agurkas su sezamo sėklomis prideda gaivumo ir papildomų skonio niuansų.


Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Kepti kopūstai orkaitėje
(1)