malta ožragė: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra privaloma)
ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio
maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
druska: pagal skonį
aliejus (arba ghi)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į puodą pilkite vandenį, užvirkite, berkite lęšius bei dėkite lauro lapus. kai užvirs, sumažinkite ugnį.
2. Tuomet morką bei burokėlį atskirai sutarkuokite stambios tarkos pagalba.
Reklama
3. Tada keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus bei berkite garstyčių sėklas. Uždenkite keptuvę bei laukite kol nustos spragsėti. Berkite maltus prieskonius, pakepinkite maždaug 5 sekundes bei sudėkite morkas. Maišydamos kepkite apie 5 minutes. Dėkite burokėlį bei kepkite dar maždaug 5 minutes.
4. Po to keptas daržoves dėkite į puodą. Pagardinkite druska bei pipirais. Virkite kol lęšiai suminkštės.
5. Tiekite šiltą su grietine (galima ir be jos). Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Lęšius yra tiesiog būtina pamirkyti bent jau 15-30 minučių.
As
Šita sriuba nereali! Net neprisimenu kelintą kartą gaminu ją. Bet tik dabar prisiruošiau pagirti receptą. Nuostabaus skonio, galima pirštus apsilaižyti, vis norisi dar ir dar:)))
Atsakyti
As
Atsakyti