Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais

2024-11-12 Autorius Donata Valantinaitė

Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais yra idealus pasirinkimas šaltuoju metų laiku, kai norisi kažko šilto ir maistingo. Burokėliai ir lęšiai – puikiai deranti kombinacija, kuri ne tik suteikia sriubai gražų raudoną atspalvį, bet ir yra labai naudinga sveikatai. Lęšiai, savo ruožtu, yra puikus augalinių baltymų šaltinis, padedantis užtikrinti sotumą ir energiją visai dienai. Ši sriuba yra ne tik sotus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, kurį mėgsta tiek vegetarai, tiek visavalgių virtuvės gerbėjai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Daržovių sultinys: Galite naudoti vandenį, tačiau daržovių sultinys suteikia papildomo skonio. Jei pageidaujate intensyvesnio skonio, naudokite naminį daržovių sultinį.
  • Rudieji lęšiai: Galima keisti žaliaisiais arba raudonaisiais lęšiais, tačiau skonis ir konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Ciberžolė: Jei neturite, ją galite praleisti arba pakeisti šafranu dėl spalvos.
  • Aliejus arba sviestas ghee: Ghee suteiks šiltesnio ir šiek tiek sviestinio skonio, tačiau galite naudoti ir alyvuogių ar rapsų aliejų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad lęšiai būtų minkštesni ir greičiau išvirtų, rekomenduojama juos pamirkyti bent 15-30 minučių prieš gaminimą. Taip pat, prieskonius galima pridėti po skonį ir eksperimentuoti, pridedant imbiero ar česnako, kad sriubai suteiktumėte papildomo aštrumo.

Kalorijos

  • Iš viso: ~350 kcal
  • Vienoje porcijoje: ~70 kcal

Ingredientai

    • daržovių sultinys: 1,2 litro (arba vanduo)
    • rudieji lęšiai: 0,5 stiklinės
    • virti burokėliai: 1
    • morkos: 1
    • lauro lapai: 2
    • juodųjų garstyčių sėklos: 0,5 arbatinio šaukšte
    • malta ožragė: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra privaloma)
    • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • aliejus (arba sviestas ghee)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite puodą, įpilkite vandens arba daržovių sultinio ir užvirkite. Įdėkite lęšius bei lauro lapus. Kai skystis užvirs,
  2. 2. sumažinkite ugnį.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoškite daržoves: morką ir burokėlį sutarkuokite stambia tarka.
  5. 4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Įberkite garstyčių sėklas ir palaukite, kol jos pradės spragsėti.
  6. 5. Po to pridėkite maltus prieskonius ir kepkite apie 5 sekundes.
  7. 6. Sudėkite morkas į keptuvę ir maišydami kepkite apie 5 minutes.
  8. 7. Po to įdėkite burokėlį ir tęskite kepimą dar 5 minutes.
  9. 8. Keptas daržoves perkelkite į puodą su lęšiais. Pagardinkite sriubą druska ir juodaisiais pipirais. Virkite, kol lęšiai taps minkšti.
  10. 9. Patiekite sriubą šiltą su šaukštu grietinės arba be jos, jei pageidaujate lengvesnio skonio. Skanaus!
  11. 10. Santrauka: Ši sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais yra skani, maistinga ir lengvai pagaminama. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, suteikia daug energijos bei naudingų medžiagų, ypač širdies ir virškinimo sveikatai.

As

Šita sriuba nereali! Net neprisimenu kelintą kartą gaminu ją. Bet tik dabar prisiruošiau pagirti receptą. Nuostabaus skonio, galima pirštus apsilaižyti, vis norisi dar ir dar:)))
Atsakyti
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Naminė šiupininė sriuba su dešrelėmis
(42)
Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)