Trinta brokolių ir žalių žirnelių sriuba su morkomis (be pieno, glitimo)

2023-04-23 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta brokolių ir žalių žirnelių sriuba su morkomis (be pieno, glitimo)
Nežinau ar sutiksite su mano nuomone, kad skaniausia tai, kas šviežia, o vasaros metu šviežių daržovių assorti gali būti tikrai spalvingas. Nežinau, kaip jums, bet man pačiai asmeniškai, kaitinant karščiams, norisi ne tik įvairiausių žalių salotų, šaltibarščių arba trinto kokteilio. Juk negalima šitaip visą vasarą maitintis.

Daugelis žmonių daržuose jau skina savo pirmuosius žirnelius, kuriuos, kaip žinia, itin skanu valgyti tiesiog sėdint darže. O jei jau pilni pilvai ir galvojate, ką su jais nuveikus, išsivirkite štai tokią trintą sriubą su brokoliais, morkomis ir bulvėmis. Man - tai šių metų atradimas. Skanu iki negalėjimo, tad bandom gaminti kartu! 

Ingredientai

    • bulvės: 1 didelės
    • morkos: 1
    • brokoliai: 0,5
    • išlukštenti žali žirneliai: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • daržovių sultinys: tiek, kad apsemtų 2 centimetrus virš daržovių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visas daržoves (išskyrus žirnelius) supjaustome vienodais kubeliais.
  2. 2. Supjaustytas daržovės sudedame į puodą ir užpilame daržovių sultiniu (kad apsemtų 2 centimetrus virš daržovių).
  3. 3. Daržovėms suminkštėjus išjungiame kaitrą, sudedame žirnelius ir leidžiame jiems sušilti.
  4. 4. Tuomet sriubą sutriname elektriniu maisto smulkintuvu.
  5. 5. Patiekiant galima apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir užsiberti mėgstamų sėklų arba žalumynų. Skanaus!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau žirnelių sriubų receptų rasite: Žirnelių sriubos.
Chašlama su kiauliena
(6)